Joost Klein gaat ondanks oproep tot boycot naar songfestival: “Te groot dilemma om op mij af te schuiven”

Joost Klein (26) gaat ondanks de oproep tot een boycot meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zanger zegt ‘de pijn’ te horen van de mensen die vinden dat hij vanwege de deelname van Israël moet afzeggen, maar stelt dat hij niet meer terug kan. 

Meer krantenkoppen in België

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »