Jaarlijks zijn er minstens 21.000 aangiftes voor belaging: “Het begint met kleine gedragingen”

Jaarlijks zijn er minstens 21.000 aangiftes van belaging. De overgrote meerderheid, zo’n 70 procent, komt van vrouwen die door hun (ex-)partner worden gestalkt. Dat zegt Anne Groenen uit Leopoldsburg, doctor in de criminologie en verbonden aan de UCLL en KUL.

 

Meer krantenkoppen in België

Vonk tussen John en Mieroos sloeg over in station

Op zaterdag 11 mei vierden John Vanneste (1949) en Mieroos Decroy (1952) hun gouden jubileum. John groeide op in Roeselare in een gezin met vier kinderen. Mieroos groeide samen met haar zus op in Rumbeke. John en Mieroos ontmoetten elkaar voor het eerst in het station van Roeselare waar de Chiroreis naar Oostenrijk vertrok. Nadien
The post Vonk tussen

Lees meer »

“Dat Limburg Sterk Merk een correcte financiering van Limburg in de weg staat, is eigenlijk godgeklaagd”

Zaterdag eindigt het prestigieuze filmfestival van Cannes. Met twee prijzen voor de Vlaamse film ‘Julie zwijgt’, een pakkend eerbetoon aan regisseur-acteur Kevin Costner en de aanwezigheid van smoking-vedetten en dames in doorkijkjurken was deze editie een voltreffer. Ook Limburg maakt zich op voor een avond vol glitter en glamour. Met een heuse nocturne op de Hasseltse Corda Campus blaast de

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Hassan (28) lijkt willekeurig slachtoffer van schietpartij aan café in Brussel, broer kwam luttele momenten later toe: “Ik zie een lichaam en zie plots zijn schoenen”

De man van 28 die is doodgeschoten aan een café in Brussel lijkt een willekeurig slachtoffer. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bronnen bevestigen het aan VRT NWS. "Mensen denken meteen aan een afrekening, maar mijn broer was een hardwerkende mens, een eerlijke jongen", getuigt ook de broer van het slachtoffer.

Lees meer »

Anonieme campagne tegen Vlaams Belang trekt de aandacht: “Zeer gevaarlijke strategie”

“Geen gezeik, stem rijk.” Op sociale media circuleren al een hele week video’s van Ons Vlaanderen, een anonieme anti-campagne tegen Vlaams Belang. De opdrachtgever van de actie wenst te allen prijze anoniem te blijven, maar wat bereikt die hier nu juist mee? Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie, legt uit. “Dit zet de deur open voor zeer extreme toestanden.”

Lees meer »