Jaarlijks zijn er minstens 21.000 aangiftes voor belaging: “Het begint met kleine gedragingen”

Jaarlijks zijn er minstens 21.000 aangiftes van belaging. De overgrote meerderheid, zo’n 70 procent, komt van vrouwen die door hun (ex-)partner worden gestalkt. Dat zegt Anne Groenen uit Leopoldsburg, doctor in de criminologie en verbonden aan de UCLL en KUL.

 

Meer krantenkoppen in België

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

We zien de stichtende broers Beers nóóit, maar Dimitri Vegas & Like Mike bedanken ze live vanop de mainstage: “20 jaar Tomorrowland dankzij jullie”

“Steek jullie lichtjes in de lucht, speciaal voor Michiel en Manu. Enkel door hen kunnen wij vandaag vieren, enkel door hen is er Tomorrowland.” Een dankwoord van de broers Thivaios aan de stichtende broers Beers, live vanop de mainstage als afsluiter van dag twee. Een verdiend gloriemoment, onthaald op luid applaus en tonnen vuurwerk. “En dan nu: let’s get fucked

Lees meer »

“Het water is ijskoud en vanaf dan gaat het snel”: hoe oud-scoutsleider Daan het leven liet na avondje stappen met vrienden

De 25-jarige Daan uit Leuven verdronk gisteren in het meer van Vielsalm, in de provincie Luxemburg, toen hij daar na een feestje naar huis wilde keren. “Ik weet niet of ze veel of weinig gedronken hadden, maar dan is dat water dubbel zo gevaarlijk”, vertelt boer Erwin die zijn kampterrein aan de scouts verhuurde. Reconstructie van wat een plezierige driedaagse

Lees meer »

“Het probleem is het grootst in de kustduinen”: zo bestrijd je de rimpelroos, die niet zo onschuldig is als ze lijkt

De rimpelroos heeft vaak hele mooie roze en witte bloemen. Toch is de plant niet zo onschuldig als ze lijkt. “Ze ontneemt licht en ruimte van inheemse plantensoorten, waardoor die lokaal kunnen verdwijnen”, vertelt bioloog Wietse Chanet. De plant hoort hier dus helemaal niet thuis. Hoe is de rimpelroos tot hier geraakt? En wat kan je ertegen doen? Wietse Chanet

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Recordvangst crystal meth onderschept in Nederland

De Nederlandse douane heeft begin maart ruim 3.200 kilo methamfetamine onderschept bij een controle. De drug, die ook bekendstaat als crystal meth, werd ontdekt in een lading grond uit Mexico. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat het om de grootste vangst van crystal meth in Nederland tot nu toe en had die een waarde van 22,4 miljoen euro.

Lees meer »