“Ik ben een mama, zo kan ik me niet vertonen”: Nike-outfit voor Amerikaanse atletes voor Spelen zorgt voor commotie

Er is ophef ontstaan over tenues die Nike heeft ontworpen voor de Amerikaanse atletes voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. Zowel huidige als voormalige topsportsters zijn kritisch over het pak, dat volgens hen onnodig bloot is. 

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“We werden aangevallen door een hele zwerm”: eerste knijtenplaag dient zich aan en iedereen wijst naar zelfde schuldige

De vrees van menig Tielrodenaar komt uit: de eerste knijtenplaag dient zich aan. De grote schuldige is volgens de betrokkenen de ontpoldering van het Klein Broek. Het getijdengebied zorgt er voor de ideale habitat voor de kleine mugjes die voor pijnlijke, jeukende beten zorgen. “We werden aangevallen door een hele zwerm”, vertelt Conny, die zich met de fiets op de

Lees meer »

De Belgische prestaties

De Belgische delegatie zakt met 166 atleten naar de Lichtstad af, 84 mannen en 82 vrouwen in 21 verschillende sporten. Hoe brengen ze het ervan af? En hoe deden ze het in verleden?

Lees meer »

Atleten ontvluchten eigen feestje in Parijs

Er werd gevreesd voor een aanslag of een politieke manifestatie, maar het werd uiteindelijk een aanhoudende regenbui die de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het water deed vallen. Duizenden atleten, onder wie de Belgische, ontvluchtten hun eigen feestje. Ook koning Filip en premier De Croo hielden het na een half uur voor gezien.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »