Elektrische auto opladen wordt (een beetje) eenvoudiger: geen laadpas meer nodig bij nieuwe snelladers

Nieuwe snelladers voor elektrische wagens moeten de mogelijkheid aanbieden om met een bankkaart te betalen. Dat staat in een Europese regel die vandaag ingaat. Wie daar zijn voertuig oplaadt, zal dus geen laadpas meer nodig hebben. Voor gewone laadpalen, die dus trager laden, verandert er minder. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven. Binnenkort zal de verdachte een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter.
The post Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

Lees meer »

Hoevebakkerij Forret zwaait de deuren open

Hoevebakkerij Forret in Anzegem opent op zondag 26 mei haar deuren voor bezoekers. Iedereen kan een kijkje komen nemen en ontdekken hoe het eraan toegaat in de familiehoeve.
The post Hoevebakkerij Forret zwaait de deuren open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »

Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net op het feest van Rerum Novarum een feestelijke vinkenzetting voor de vele vinkeniers in Oostrozebeke. Voor het inschrijvingslokaal werd gekozen voor Scor café waar achteraf gezellig verbroederd kon worden onder de deelnemende vinkeniers.
The post Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus Franciscus komt naar ons land

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken, meldt het Vaticaan maandag. Voor hij in ons land aankomt, zal hij op 26 september een tussenstop maken in Luxemburg.

Lees meer »

Moeder stapt naar politie nadat Tom Van Grieken filmpje heeft gedeeld waarin dochter klappen krijgt: “Hij gebruikt het uit eigenbelang”

Op sociale media circuleerde deze week een filmpje van een vechtpartij tussen tieners. Daarop is te zien hoe twee vriendinnen in elkaar worden geslagen bij een bushalte in Herentals. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken deelde het filmpje met zijn volgers, tot groot ongenoegen van de mama van een van de slachtoffers. “Ik begon te hyperventileren toen ik dat zag”,

Lees meer »

Twee wandelingen in teken van 10.000 stappenclash

In het kader van de 10.000 stappenclash stippelde de gemeente twee wandelingen uit. Zowel in Dadizele als in Moorslede kan men de hele maand mei stappen verzamelen. De gemeente Moorslede neemt ook dit jaar deel aan de 10.000 stappenclash, een organisatie van het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Eigenlijk wagen we ons aan twee clashes. Enerzijds
The post Twee wandelingen

Lees meer »