“Eén zure fout kost ons twee punten”: Racing Genk geeft zege tegen tienkoppig Cercle weg na defensief geklungel

Racing Genk gaf tegen een tienkoppig Cercle Brugge een voorsprong weg. De Limburgers vergeten de druk op te voeren in de titelstrijd. Anderlecht en Union kunnen opgelucht ademhalen. 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond

De jaarlijkse Lendeleedse rommelmarkt opgezet door de plaatselijke Gezinsbond is een vaste waarde in het plaatselijk cultureel landschap. Deze jaarlijks rommelmarkt neemt nagenoeg het complete dorpscentrum en de aanpalende straten in beslag.
The post Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Het Café Paté collectief organiseert voor het eerst Café Culinair: “Gastronomisch driegangenmenu voor slechts 75 euro”

Het Kortrijkse chefscollectief Café Paté breekt de wekelijkse routine met een gastronomische beleving. “Café Culinair houdt in dat je vijf weken lang een tafeltje kan reserveren van dinsdag tot en met donderdag voor een menu met aangepaste wijnen, water en koffie voor slechts 75 euro, zowel voor lunch als diner”, zeggen initiatiefnemers Dirkjan Decock, Felix François en Matthias Speybrouck.

Lees meer »

4.500 bloemen, een geheime choreo en een opvallende gastenlijst: achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans en de gastenlijst: wij

Lees meer »

België dient bezwaar in tegen windmolenpark voor Franse kust: “Impact op Belgische vaarroutes, beschermde zeevogels en zicht vanuit kustgemeenten”

Ons land is niet opgezet met de Franse overheid die voor de kust van Duinkerke, vlak bij de grens met België, een windmolenpark wil bouwen. Minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft maandag het Belgisch standpunt ingediend. Ons land hoopt op die manier het project te stoppen en de Franse overheid te overtuigen om eventueel verder in zee

Lees meer »

“Noord-Korea vuurt onbekend projectiel af”

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »