Drie jongeren gearresteerd in Zwitserland in kader van terreuronderzoek

In Zwitserland zijn recent drie vermoedelijke jihadisten van 15, 16 en 18 jaar oud gearresteerd wegens mogelijke plannen voor een aanslag. Dat heeft het federale parket in Zwitserland zaterdag meegedeeld. De zaak heeft een link met een onderzoek in Duitsland.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïne wil dat bondgenoten militaire instructeurs sturen

De Russische president Poetin heeft in een gesprek met internationale media de vrees voor een Russische aanval op NAVO-grondgebied afgedaan als “onzin”. “Jullie hebben verzonnen dat Rusland de NAVO wil aanvallen. Zijn jullie helemaal gek geworden?”, luidde het. Poetin benadrukte in het gesprek onder meer nog dat Rusland kernwapens alleen zou gebruiken ter verdediging. “Als iemands handelingen onze soevereiniteit bedreigen,

Lees meer »

Jeugdatelier Kuurne stelt moderne kunst van leerlingen tentoon

Op vrijdag 7 juni van 14:00 tot 18:00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 juni van 10:00 tot 18:00 uur stelt het Koninklijk Jeugdatelier van Kuurne de werken van hun leerlingen tentoon in Hoeve Vandewalle.
The post Jeugdatelier Kuurne stelt moderne kunst van leerlingen tentoon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump-proces in Georgia ten vroegste volgend jaar pas van start

Een rechter heeft de strafzaak tegen oud-president Donald Trump wegens illegale pogingen om de uitslag van de verkiezingen van 2020 te beïnvloeden in de staat Georgia, voorlopig stopgezet, na een door Trump aangespannen hoger beroep om procureur Fani Willis van de zaak te krijgen. Trumps proces zal daardoor ten vroegste volgend jaar pas plaatsvinden.

Lees meer »

LIVE GAZA. Opnieuw levering hulpgoederen aangeleverd via tijdelijke aanlegsteiger Gaza

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Lampaert virtueel in de leiderstrui, Nys en Uijtdebroeks spelen geen rol van betekenis

Een proloog van slechts 4,8 kilometer vormt het startschot van een loodzware Ronde van Zwitserland. Met onder anderen Cian Uijtdebroeks, Arnaud De Lie, Thibau Nys, Maxim Van Gils en Jordi Meeus oogt het Belgische deelnemersveld mooi. De topfavorieten zijn Richard Carapaz, Adam Yates en Lenny Martinez. Wie schiet het best uit de startblokken? Volg de tijdrit op de voet in

Lees meer »

“In het begin waren mensen argwanend”: BV’s leggen hun ziel bloot in ‘Frietcast’ van Petra De Pauw

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »