Drie jongeren gearresteerd in Zwitserland in kader van terreuronderzoek

In Zwitserland zijn recent drie vermoedelijke jihadisten van 15, 16 en 18 jaar oud gearresteerd wegens mogelijke plannen voor een aanslag. Dat heeft het federale parket in Zwitserland zaterdag meegedeeld. De zaak heeft een link met een onderzoek in Duitsland.

 

Meer krantenkoppen in België

De bocht naar ‘flinks’ lijkt helemaal genomen en één thema durft Vooruit nu helemaal te claimen

Links, linkser, flinks. Het zou de slagzin kunnen zijn van het verkiezingsprogramma van Vooruit. De socialisten staan ook nu weer sociaal-economisch links van het politieke spectrum. Maar meer dan ooit schrijven ze voor enkele specifieke thema’s een verhaal van rechten en plichten. “Je deel krijgen, maar ook je deel doen”, zegt voorzitster Melissa Depraetere.

Lees meer »

ASSISEN. Stefaan De Smet schoot zijn minnares dood langs een eenzame veldweg. Een opwelling? Of een goed voorbereid plan?

Voor het assisenhof in Gent vindt vanaf morgen het proces plaats tegen Stefaan De Smet. Hij wordt beschuldigd van moord op zijn minnares en overbuurvrouw Sandra Bellaccomo. De Smet schoot haar dood op een afgelegen landweg in Berlare. Volgens hem in een opwelling, omdat Bellaccomo eiste dat hij met zijn familie zou breken. Haar echtgenoot, haar zoon, haar familie en

Lees meer »

“De snaren zijn stil maar jouw melodie klinkt verder”: volle Sint-Salvatorskathedraal neemt afscheid van ereburgemeester Patrick Moenaert

In een volle Sint-Salvatorskathedraal heeft Brugge zaterdag afscheid genomen van voormalig burgemeester Patrick Moenaert. Vrienden en familie portretteerden hem als hardwerkende en ambitieuze burgemeester, maar vooral ook als goedlachse vriend en liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. “Je hebt gevochten als een leeuw en je hebt je rust meer dan verdiend.”

Lees meer »

Steeds minder restafval in Anzegem

Na Kruisem scoort Anzegem het tweede best uit de regio wat betreft het aantal kilo opgehaald restafval per inwoner per jaar. Terwijl dat in 2022 nog 136 kilogram bedroeg per hoofd, is dit in 2023 113,63 kilogram. De doelstelling tegen 2030 is om dit cijfer nog te laten dalen tot 90 kilo per inwoner. “Uit onderzoek blijkt dat de tweewekelijkse

Lees meer »

“Unieke kans om te verbinden”: Tien jaar Käthe Kollwitz Museum met vijf Duitse kunstenaars

Het Käthe Kollwitz Museum bestaat tien jaar en opent een expo in het kader van het Westtoer-themajaar ‘Landscapes’. De tentoonstelling was in Duitsland opgezet voor de 100ste verjaardag van het einde van WOI en is nu te bezichtigen in Koekelare. Vijf Duitse kunstenaars geven hun visie op de achtergebleven oorlogssporen in het landschap rond Verdun.
The post “Unieke kans

Lees meer »