Dode en 7 gewonden bij ongeluk met kabelbaan in Turkije, al 98 mensen uit cabines bevrijd

Bij een ongeval met een kabelbaan niet ver van de populaire Turkse badplaats Antalya zijn 1 dode en zeker 7 gewonden gevallen. Een van de pylonen die de kabelbaan draagt, is ingestort. De hulpdiensten rukten gisterenavond massaal uit om meer dan 170 mensen uit cabines te bevrijden. 

Meer krantenkoppen in België

‘Godvergeten’ en ‘Eunice street’ bekroond met Belfius Persprijzen

VRT is 2 keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Belfius Persprijzen, onderscheidingen die worden uitgereikt aan journalisten die het afgelopen jaar opmerkelijk werk hebben geleverd. De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ won in de categorie ‘TV & Video’, de reportage ‘Eunice street’ uit de reeks ‘Vranckx & de nomaden’ kreeg de prijs voor ‘Jong Belgisch Talent’.

Lees meer »

4.500 bloemen, een geheime choreo en een opvallende gastenlijst: achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans en de gastenlijst: wij

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in 2024 nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »

IN BEELD – Succesvolle feestelijke voorstelling van ‘De Schlagerij’ in Teater Elckerlyc in Antwerpen: Lachen, gieren en smullen met o.a. Dirk Van Vooren, afkomstig uit Brugge

Zondagmiddag ging de langverwachte komedie “De Schlagerij” in première in het sfeervolle Theater Elckerlyc in Antwerpen. De voorstelling, geproduceerd door Backstage Producties, trok tal van bekende Vlamingen en genodigden aan voor een zorgeloze middag met een voorstelling vol humor en plezier.
The post IN BEELD – Succesvolle feestelijke voorstelling van ‘De Schlagerij’ in Teater Elckerlyc in Antwerpen: Lachen, gieren

Lees meer »

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Twee agenten aangevallen in aanloop naar Brugse derby

In de aanloop naar de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zijn zondag twee verkeersagenten aangevallen op de Platse in Brugge. Ze raakten daarbij gewond. Zo meldt de lokale politie van Brugge. Verder waren er nog geen noemenswaardige incidenten. Op de Platse verzamelden zo’n 5.000 Club-supporters.

Lees meer »

Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”
The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Godelieve verblijft al tien jaar in Aksent te Lendelede

Godelieve Lannoo (93) verblijft al tien jaar in woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat. “Dit is uitzonderlijk”, zeggen Lore en Fien van het animatieteam van De Notelaer. “Godelieve werd in Oostrozebeke geboren als jongste van een groot gezin. In 1958 trouwde ze met Michiel Provoost, die ze leerde kennen op een dansavond. Michiel is al overleden.
The post Godelieve verblijft

Lees meer »

Vier ooievaarsjongen geringd in natuurreservaat De Zegge in Geel

In De Zegge in Geel zijn 4 ooievaarsjongen geringd. De Zegge is het oudste natuurreservaat van het land. Nadat er 4 jaar geleden een nestpaal voor ooievaars werd gezet, kunnen ze er elk jaar rekenen op een weerkerend koppel dat er komt broeden. Dit jaar hadden ze 5 jongen, een recordaantal. Eentje heeft het wel niet gehaald.

Lees meer »