Biniam Girmay neemt twee jaar na ‘kurkincident’ opnieuw deel aan Giro – Tim Wellens koerst ook in 2025 voor UAE

Het wegseizoen is alweer volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

UGent wil samenwerkingen met Israëlische instellingen dan toch stopzetten

De Universiteit van Gent heeft dan toch beslist om de samenwerkingen met 3 Israëlische instellingen stop te zetten. Actievoerders eisten al lang maatregelen, de rector ging daar eerst niet op in, maar heeft nu toch beslist dat de samenwerkingen stopgezet worden. Er wordt nu bekeken welke stappen moeten worden gezet. Dat laat rector Rik Van de Walle weten aan VRT

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx

Julie Heyndrickx hangt de schoenen aan de haak. De 27-jarige opposite en kapitein van Wivo Wingene blikt terug op haar volleybalcarrière en legt de focus op een aantal andere sporten.
The post Wivo neemt afscheid van kapitein Julie Heyndrickx appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks nederlaag promoveert WS Bellegem naar derde provinciale: “We hebben nu toch prijs te pakken”

WS Bellegem, dat niet meer wist wat verliezen was, trok vorige donderdag op SV Wevelgem City met de kleinste cijfers aan het kortste eind. Omdat niemand precies wist hoe de vork aan de steel zat in verband met het aantal promotietickets, dropen de groenhemden ontgoocheld af. Pas vrijdag, toen Bellegem te horen kreeg dat het ondanks de nederlaag toch promoveerde,

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Met nummer 16 maakt Manon Verbrugghe (17) deel uit van de 19 finalistes van Miss Grace Benelux. “Mijn mama Kelly en mijn zus Axelle motiveerden me om deel te nemen. Een missverkiezing ligt buiten mijn comfortzone, net daarom was het heel spannend om iets nieuws te proberen.”
The post Manon Verbrugghe (17) uit Marke is finaliste Miss Grace Benelux

Lees meer »