Bijna helft van Vlaamse psychiaters is overwerkt: “We denken zelf te snel dat het wel zal beteren”

Als het water je aan de lippen staat, raadpleeg je het best een psychiater. Maar wat als die zélf met een burn-out kampt? Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse psychiaters overwerkt is. Een vijfde geeft aan te willen stoppen. “Er is te veel werk.”

 

Meer krantenkoppen in België

Feest voor eerstecommunicanten VBS De Tandem

Zaterdag 18 mei vierden de leerlingen uit het eerste jaar van de vrije basisschool De Tandem hun eerste communie in de Sint-Automaruskerk van Westkerke. De feestelingen waren Auke Ackaert, Felien Casteleyn, Jasper Coemans, Nora Crombez, Laure Dekeyser, Ella Deplancke, Achilles Depoorter, Batist Desomer, Florine Devriendt, Dayo Dewulf, Marilyn Dupont, Amélie Erard-Hemschoote, Marie-Lou Ghesquiere, Mason Glorieux
The post Feest voor

Lees meer »

Christophe (43) is verzot op botsauto’s en beschikt over een unieke collectie: “Ik weigerde zelfs al een mooi bod van een Fransman”

Chroom, blitse kleuren en in-het-oog-springende koplampen? Christophe Vancoillie (43) beschikt in zijn loods niet over een collectie Amerikaanse sportwagens, maar over een verzameling van kleinere bolides. De man is compleet verzot op botsauto’s en heeft ondertussen enkele unieke exemplaren in zijn bezit. “Een Fransman bood flink wat geld voor de collectie, maar ik weigerde.”
The post Christophe (43) is

Lees meer »

Brugs burgemeester over stadiondossier en Raad van State: “Mijn geloof in onze rechtsstaat is aan het wankelen”

Het feit dat de Raad van State eind vorige week de nieuwe parkeerverordening van de Stad Brugge schrapte, waardoor het stadiondossier opnieuw geblokkeerd is, kreeg een politiek staartje tijdens de Brugse gemeenteraad dinsdagavond. Burgemeester en advocaat Dirk De fauw stelde: “Mijn geloof in de rechtsstaat is aan het wankelen na dit arrest.”
The post Brugs burgemeester over stadiondossier en

Lees meer »

Ondanks zware beperking werd Laura (26) opgeroepen als bijzitter: “Ongelooflijk dat dit in deze digitale wereld nog kan”

De 26-jarige Laura Deconinck uit Sint-Pieters-Leeuw is opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van 9 juni. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat Laura door een zuurstoftekort bij de geboorte zwaar gehandicapt raakte. Mama Nathalie Rahoens (53) kon haar ogen niet geloven toen de oproepingsbrief in de bus viel: “Ik kan hier nog mee lachen, maar voor andere

Lees meer »