Ashlee (38) werd gedood toen ze haar baby probeerde te beschermen tijdens steekpartij in shoppingcenter: “Ik kan haar geschreeuw niet vergeten”

Het eerste slachtoffer van de dodelijke steekpartij in een shoppingcentrum in Sydney heeft een naam gekregen. De 38-jarige Ashlee Good liet het leven toen ze probeerde haar baby te redden.

 

Meer krantenkoppen in België

Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.
The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.
The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Mexico is het zo heet dat de brulaapjes uit de bomen vallen

De aanhoudende hitte en droogte in Mexico leiden tot sterfte onder brulaapjes. In de zuidelijke jungle vinden inwoners dieren die uit de bomen vallen nu de temperaturen er tot boven de 45 graden stijgen. In de notoir snikhete deelstaat Tabasco zijn sinds begin deze maand alleen al 83 wilde exemplaren van de kleine primatensoort dood aangetroffen.

Lees meer »

Nu Spanje, Noorwegen en Ierland de Palestijnse staat erkennen: “Reële kans dat België zal volgen”, zegt expert Europese politiek

Drie Europese landen laten weten Palestina voortaan als onafhankelijke staat te erkennen. Is de beslissing van Spanje, Noorwegen en Ierland meer dan symboliek? En kan de erkenning de situatie in Gaza verbeteren? Professor Europese politiek Hendrik Vos (UGent) wikt en weegt de gevolgen. “Door de erkenning kan Israël nog moeilijk het officiële verhaal – ‘het is een operatie tegen terreurbeweging

Lees meer »

Ontdek toekomstplannen van Kursaal Oostende tijdens grote opendeurdag op 16 juni

Kursaal Oostende is sinds 1953 een iconische plek in Oostende. Door de jaren heen werd het gebouw verschillende keren gerenoveerd en gerestaureerd. De grandeur van weleer bleef al die tijd bewaard. Maar om de zaal in lijn te krijgen met de ambities, is een grondige renovatie van de concertzaal nodig. Deze renovaties starten in oktober, maar eerst is er nog

Lees meer »

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »