Ashlee (38) werd gedood toen ze haar baby probeerde te beschermen tijdens steekpartij in shoppingcenter: “Ik kan haar geschreeuw niet vergeten”

Het eerste slachtoffer van de dodelijke steekpartij in een shoppingcentrum in Sydney heeft een naam gekregen. De 38-jarige Ashlee Good liet het leven toen ze probeerde haar baby te redden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is voor Oekraïne!”: Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Op welke leeftijd kregen ze hun eerste smartphone, de populairste apps en welke afspraken maken ze thuis? Onderzoek geeft inkijk in digitale leefwereld van jongeren

Bijna de helft van alle jongeren vindt dat ze te veel met hun smartphone of andere schermen bezig zijn. Maar wat doen ze daar dan de hele tijd? Hoe vroeg beginnen ze er aan? En welke afspraken maken ze met hun ouders – of eerder omgekeerd: de ouders met hen? Dit zijn enkele van de opvallendste resultaten uit de tweejaarlijkse

Lees meer »

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Communie in Rollegem-Kapelle

Deze kinderen hebben hun eerste communie gedaan in Rollegem-Kapelle. Op de eerste rij Fenna Van Hecke, Aimé Bruneel, Mara Galle, Maurice Vandromme, Micah De Coeyer, Seppe vandromme en Céleste Debrandere. Op de tweede rij staan priester Eddie Lagae, directeur VBS De Binding Stijn Verhagen, Jervano Demeulenaer, Jitse Vanneste, Artuur Vandermeersch, Médard Vanhoutte, Joachim Vancoillie, Lucas
The post Eerste Communie

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

Week van de Korte Keten start met ‘Kasteel Kulinair’ in Ryckevelde

Bij kasteel Ryckevelde in Sijsele bij Damme werd de aftrap gegeven van de negende editie van de ‘Week van de Korte Keten’, van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei. In West-Vlaanderen start de week met ‘Kasteel Kulinair’, een evenement voor jong en oud met onder meer een spannende escape game vol culinaire raadsels.
The post Week van

Lees meer »