Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de haven. “Ook als er in de haven papieren in orde moeten ­worden gebracht, kan dat nu lang duren”, zegt Marc Kegelaers van ADLC op Radio 2. “Met drones zijn ze sneller over en weer.”

 

Meer krantenkoppen in België

Sarah (28) heropent modieuze kapperszaak in Sky District: “Wens van mijn oma in vervulling gebracht”

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Sarah Leona heropende zaakvoerster en bezielster Sarah Vanheuverbeke (28) op dinsdag 23 juli met trots haar kapperszaak in het ultrahippe Sky District. Ook het interieur kreeg een volledige metamorfose. “In Marokko was ik erg onder de indruk van de oosterse bouwstijl. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon”, klinkt het alvast.<br

Lees meer »

Britse agent geschorst nadat hij overmeesterde man twee keer tegen het hoofd schopte, betogers beschuldigen hem van racisme

Een Britse agent is op non-actief gezet nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond gisterenmiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op. Honderden betogers trokken naar het

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Drie grote rondes winnen is realistisch”: Evenepoel toont zich ambitieus na sterke Tour, ook Dirk De Wolf gelooft dat hij “Pogacar kan kloppen”

Wint Remco Evenepoel op een dag de Tour de France? Zelf vindt hij het alleszins een “realistische droom” om ooit de drie grote rondes te winnen, zo blijkt uit beelden van Evenepoels speech op het feestje van Soudal Quick-Step zondagavond. Oud-wielrenner en analist Dirk De Wolf predikt geduld, maar gelooft er ook in. “Waarom zou Remco de Tour niet kunnen

Lees meer »

Britse politie slaat alarm over toenemend geweld tegen vrouwen

In Engeland en Wales worden dagelijks gemiddeld 3.000 meisjes en vrouwen het slachtoffer van geweld. De Britse politie slaat alarm en heeft het over een “nationale noodtoestand”. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar influencers zoals Andrew Tate die vrouwenhaat propageren en Britse jongeren negatief beïnvloeden.

Lees meer »