Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de haven. “Ook als er in de haven papieren in orde moeten ­worden gebracht, kan dat nu lang duren”, zegt Marc Kegelaers van ADLC op Radio 2. “Met drones zijn ze sneller over en weer.”

 

Meer krantenkoppen in België

Pas bekroond als onderneemster van het jaar, maar nu voor de rechter gedaagd

Tientallen huishoudhulpen verzamelen donderdagochtend aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar beginnen de vakbonden een rechtszaak omdat Het Poetsbureau – dat duizenden mensen tewerkstelt – zijn huishoudhulpen te weinig zou betalen. Dat terwijl oprichtster Elly Huysmans vorige week nog door koningin Mathilde werd bekroond als “vrouwelijke onderneemster van het jaar”.

Lees meer »

Daels Kruis en Slingerkruis in Menen komen terug nadat bus beide ijkpunten omver reed: “Het leeft wel bij de bevolking”

In het voorjaar van 2023 werden twee kenmerkende kruisbeelden vernield in Menen. Na een lange procedure is er nu een oplossing voor zowel het Daels Kruis langs de Rijselstraat als het kruis in de Slingerstraat. “Het zijn kleine zaken, maar ze leven wel bij de bevolking.”
The post Daels Kruis en Slingerkruis in Menen komen terug nadat bus beide

Lees meer »

Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de stad geschorst

De Raad van State schorst de parkeerverordening van de stad Brugge die nodig is voor de bouw van het nieuwe voetbalstadion. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir moet de komende weken beslissen of het project een nieuwe omgevingsvergunning krijgt. De gevolgen van de schorsing worden nu onderzocht.
The post Opnieuw tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: parkeerverordening van de

Lees meer »

Tegenstander Oostende in finale play-offs bekend: Antwerp Giants

De Antwerp Giants hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap. Antwerp won in de halve finale in de eigen Lotto Arena zijn vijfde en beslissende wedstrijd van de ‘best-of-five’ tegen Limburg United met 76-64. In de finale zullen de Antwerpenaren het opnemen tegen Oostende, dat woensdag zelf Luik uitschakelde

Lees meer »

“Uw ingang is afgeschaft”: Greenpeace en Grootouders voor het Klimaat protesteren aan ingang provincieraad in Hasselt tegen afschaffing bushaltes

Actievoerders van Greenpeace hebben een spandoek opgehangen en 2 ingangen geblokkeerd aan het provinciehuis in Hasselt. Om 17 uur is de provincieraad er begonnen. Raadsleden hebben een andere ingang moeten zoeken om binnen te gaan, maar gingen ook het gesprek aan met de actievoerders. Met de actie protesteren ze tegen de afschaffing van 500 bushaltes in Limburg.

Lees meer »

Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil”

De verkiezingen op 9 juni naderen met rasse schreden. “Iedere campagne schakelt een versnelling hoger, maar soms staat alles bijna stil”, deelt huidig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). De mama van minister Crevits, Jeanny Muys vecht al een tijdje voor de derde keer tegen borstkanker. Donderdag werd ze fel verzwakt opgenomen op intensieve zorgen in het

Lees meer »

“Ik lag 25 meter diep in ravijn”: paniek in Giro wanneer verschillende ploegen na zware val op zoek gaan naar Jenthe Biermans

Jenthe Biermans (28) beleefde in de vijftiende rit van de Giro even de schrik van zijn leven. De Belg van Arkéa-B&B Hotels crashte in de koninginnenrit in de afdaling van de Mortirolo-pas in een ravijn en viel 25 meter diep. Vier ploegen kwamen hem meteen zoeken. “Ze vonden me niet direct. Het was even vol paniek.” Als bij wonder bereikte

Lees meer »