“This is football”: Standard geeft in doldwaas slot nog 1-3-voorsprong uit handen tegen STVV

Een geplaagd Standard leek op weg naar een deugddoende zege, maar gaf een dubbele voorsprong helemaal weg. Het werd 3-3 op Stayen na een spektakelstuk. 

Meer krantenkoppen in België

Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds”

In de Vismijnstraat in Zeebrugge openden Elsie Schoonooghe (51) en Cindy Lannoo (50) de deuren van café Beaufort. De zaak is de opvolger van café de 4Torre die al enige tijd gesloten was.
The post Elsie (51) en Cindy (50) openen café Beaufort in Zeebrugge: “We brengen wat nieuw leven in de brouwerij, zeker ‘s avonds” appeared first on

Lees meer »

Van Expo 58 tot ‘De droomfabriek’: Vlaanderen wil van iconisch Amerikaans Theater (opnieuw) culturele hotspot maken

De Stad Brussel en de Vlaamse Gemeenschap hebben een erfpachtovereenkomst van 99 jaar afgesloten voor het Amerikaans Theater. Dat betekent dat Vlaanderen de komende jaren bevoegd is voor de site. De bedoeling is dat het gebouw op termijn de nodige infrastructuur krijgt om er na jaren van leegstand opnieuw een culturele hotspot van te maken. Een verslag van hoe een

Lees meer »

Nieuwpoort draagt “topstuk zonder weerga” over aan Rijksarchief: “Moeilijke keuze, maar de bescherming ervan primeert”

De stad Nieuwpoort heeft haar Vrijheidskeure uit de twaalfde eeuw in bewaring gegeven aan het Rijksarchief in Brugge. Het uiterst waardevolle document wordt er voortaan opgeborgen in een geklimatiseerd archiefdepot, wat nodig is om het fragiele document te beschermen tegen de tand des tijds.
The post Nieuwpoort draagt “topstuk zonder weerga” over aan Rijksarchief: “Moeilijke keuze, maar de bescherming

Lees meer »

Beloofde schuldafbouw wordt uitgevoerd in Wielsbeke

Op 23 mei werd de jaarrekening van de gemeente Wielsbeke besproken in de gemeenteraad, meteen de laatste jaarrekening voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Er werd in 2023 voor 1,7 miljoen euro geïnvesteerd en voor 2,4 miljoen euro schulden afgelost”, aldus schepen van Financiën Filiep De Vos (TEAM8710).
The post Beloofde schuldafbouw wordt uitgevoerd in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij blijft een van de meest opwindende opkomende trainers”: buitenlandse pers over de mogelijke “sensationele overstap” van Kompany

Niet alleen in België is het groot nieuws dat Vincent Kompany naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Bayern München wordt. Ook in het buitenland schenken ze heel wat aandacht aan wat nu al één van de gekste trainersovergangen van de zomer wordt genoemd. “Dat ene seizoen in de Premier League mag hem niet markeren.”

Lees meer »

Na dodelijk ongeval aan busstation in Leuven past De Lijn wegmarkeringen aan om veiligheid van reizigers te verhogen

In Leuven heeft vervoersmaatschappij De Lijn nieuwe wegmarkeringen aangebracht aan de busperrons aan het station. Daar gebeurden al verschillende ongevallen. In februari nog kwam een 27-jarige vrouw om het leven toen ze werd aangereden door een bus. De nieuwe markeringen zijn rood en groen en pictogrammen moeten duidelijk maken waar je beter wel of niet stapt.

Lees meer »

Marie-Ange Loones neemt na 42 jaar afscheid van kinderboerderij de Lenspolder: “Kinderen hebben meer dan ooit nood aan contact met de natuur”

Aan de rand van Nieuwpoort-Stad, verscholen tussen het groen, bevindt zich Kinderboerderij De Lenspolder. Deze bijzondere plek heeft sinds de oprichting in 1981 vele gezichten gekend, maar een van de meest prominente is zonder twijfel Marie-Ange Loones. Na een carrière van 42 jaar bij Stad Nieuwpoort, waarvan het grootste deel op de Kinderboerderij, ging Marie-Ange recent met pensioen. Dit is

Lees meer »