Proximus in zee met Airbus voor 5G

14:04 De telecomoperator Proximus heeft een strategische deal gesloten met het lucht- en ruimtevaartconcern Airbus rond beveiligde communicatie via 5G. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG KORTRIJK-LOMMEL. Silva met de 3-2! KVK lijkt gered

Vandaag staat de terugwedstrijd tussen KV Kortrijk en Lommel SK op het programma. De West-Vlamingen pakten een goede optie op het behoud door met het kleinste verschil te gaan winnen op Lommel. Kunnen de Limburgers nog iets terugdoen? Volg het hier op de voet! Voorlopig staat het 3-2.

Lees meer »

Naar de (Oude) markt met Sammy Mahdi (CD&V) : “Het beeld dat N-VA probeert te creëren – het is wij of Vivaldi – gelooft niemand. Er komt geen Vivaldi II”

“Voor minder dan 12 procent gaan we niet. Ik hoop de derde grootste partij van Vlaanderen te zijn.” Dat de christendemocraten licht achteruit zijn gegaan in de laatste grote peilingen van HLN en VTM NIEUWS lijkt voorzitter Sammy Mahdi maar weinig te deren. Maar komt hij ook zo zelfzeker over op de markt? Wij trokken naar Vlaams-Brabant en gingen er

Lees meer »

Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”

Schepen van Financiën Caroline Valck (gbA-Gemeentebelangen) deed op afgelopen gemeenteraad de jaarrekening 2023 van gemeente Avelgem uit de doeken. “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”, klonk het.
The post Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rook- en alcoholbeleid in AZ Groeninge wordt vanaf 31 mei strenger: “We hebben een voorbeeldfunctie”

Op de site van AZ Groeninge in Kortrijk gaat op vrijdag 31 mei een strenger rook- en alcoholbeleid in. “Roken van een gewone sigaret of e-sigaret kan enkel nog op drie rookpunten. “Ui het zicht van iedereen. Alcohol wordt ook aan banden gelegd”, duidt Stefaan Lammertyn als communicatieverantwoordelijke van AZ Groeninge. Er komt ook een informatiestand.
The post Rook-

Lees meer »

Overheidsdienst Justitie “volgde regels niet” bij contracten rond digitalisering met bpost: “We hebben een probleem”

De overheidsdienst Justitie volgde de regels niet bij contracten die ze afsloot met postbedrijf bpost voor de digitalisering van Justitie. Dat schrijven leidinggevenden van de overheidsdienst in een interne nota. Daarin worden ook vragen gesteld bij de goedkeuring van een contract door voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Huidig Justitie-minister Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat

Lees meer »

INTERVIEW. Jennifer Lopez schittert in Netflix-film ‘Atlas’: “Ik heb mijn leven niet helemaal op een rijtje, ook al lijkt het zo”

In de gloednieuwe Netflix-film ‘Atlas’ toont Jennifer Lopez (54) zich van haar meest veelzijdige kant. J.Lo kruipt in de huid van de briljante data-analist Atlas, die de mensheid moet redden met behulp van AI. Wij hadden een exclusief gesprek met de Hollywoodster over haar uitdagende rol, pijnlijke jeugdtrauma’s en acteren zonder tegenspeler. “Het was net alsof ik een one woman

Lees meer »

“Zijn nieuwe gebit betaald, nu zélf in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de Turkse tandenmaffia laat spannen

“Wil hij echt zijn naam op het spel zetten voor die paar euro die hij eraan verdient?” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee nieuwe slachtoffers, die via de zanger naar Turkije reisden en daar mismeesterd werden. Steve Tielens reageert ook op alle

Lees meer »

Wie heeft Claude Deman (58) gezien?

Op dinsdag 28 mei, om 8.45 uur, werd de 58-jarige Claude Deman voor het laatst gezien in de Rekkemsestraat in Marke, een deelgemeente van Kortrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Dat laat de federale politie weten via een opsporingsbericht dat verspreid werd op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.
The post Wie heeft Claude Deman (58)

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe de gedumpte motor van Christophe (49) gruwelijke feiten aan het licht bracht: “Steve (42) betaalde zijn schulden niet”

Van de Toyota-motor die werd gedumpt in een moeras tot de verdachte brand die 60 kilometer verderop woedde bij een verlaten pand. Dit is het verhaal van twee Belgische vrienden aan de andere kant van de wereld, met twee verschillende versies van wat er gebeurde die vrijdagavond en één gruwelijk hoogtepunt. Reconstructie van een moord onder Belgen in Thailand.

Lees meer »

Vaticaan biedt excuses aan nadat paus Franciscus homofobe uitspraak deed tijdens gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren

Paus Franciscus (87) heeft tijdens een gesprek met bisschoppen achter gesloten deuren in Rome een aanstootgevend woord gebruikt. Hij zou homoseksuele mannen omschreven hebben als “flikkers”, melden verschillende Italiaanse media. Vraag is of hij dat bewust deed, het Italiaans is immers niet zijn moedertaal. Het Vaticaan heeft zich verontschuldigd voor de uitspraken van de paus.

Lees meer »