Parlement in Polen zet eerste stap richting versoepeling van abortuswet 

In Polen is een eerste stap gezet richting een versoepeling van de abortuswetgeving. Vier wetsvoorstellen daarover hebben een eerste stemming in het parlement overleefd en gaan nu naar een speciale commissie. Op dit moment geldt in het EU-land een van de strengste abortuswetten in Europa, de regels komen in de praktijk neer op een verbod. 

Meer krantenkoppen in België

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Ronaldo heeft z’n zitje op de eerste rij alvast gereserveerd – De Kerpel: “Als Fury neergaat, staat hij altijd weer recht”

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Na de erg korte persconferentie van gisteren was er vanavond al meer animo

Lees meer »