Luik duwt Zulte Waregem met zege bij Club NXT voorlopig uit top zes in Challenger Pro League

Op de 29e speeldag in de Challenger Pro League heeft Club Luik vrijdagavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de Promotion Play-offs. De Luikenaars wonnen op Schiervelde met 1-2 bij Club NXT en springen in de stand voorlopig over Zulte Waregem naar de zesde plek.

De bezoekers konden na dik twintig minuten profiteren van mistasten achterin bij blauw-zwart. Jano Willems speelde zomaar in de voeten Abian Arslan, die Nick Shinton ver uit zijn doel zag staan. De negentienjarige middenvelder aarzelde niet en besloot over de Belgische doelman mooi in het Brugse doel. Even leek het nog fout te gaan, toen Liam De Smet op een kwartier voor tijd de gelijkmaker maakte, maar zeven minuten later schonk Benoit Bruggeman de Luikenaars alsnog de zege.

FT. #NXTRFCL pic.twitter.com/IRsAu0tXPB

— Club NXT (@ClubNxt) April 12, 2024

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

Luik heeft voorlopig 46 punten in het klassement van de Belgische tweede klasse, eentje meer dan Zulte Waregem (45 punten). Jong Genk behoudt de negende plek met 37 punten, met drie punten voorsprong op het nummer tien Club NXT (34). Francs Borains is dertiende met 32 eenheden.

The post Luik duwt Zulte Waregem met zege bij Club NXT voorlopig uit top zes in Challenger Pro League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge

‘Stadion, stadion’. Met die woorden riepen Clubsupporters ‘boe’ op de Markt in Brugge, toen burgemeester Dirk De fauw de spelers feliciteerde met hun negentiende titel. Het was de enige smet tijdens de kampioenenviering maandagavond die door duizenden supporters bijgewoond werd.
The post Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Papa Kristof (39) leeft verder in kinderboekje: “‘Hoe snel zullen mijn kinderen mij vergeten’ vroeg hij. Daarna ben ik beginnen schrijven”

“Papa is een echte held, maar hij kreeg kanker en werd heel erg ziek. Nu is papa dood.” En toch leeft Kristof Schepers (39) uit Ham — vader, broer, fervent sporter, en handige Harry met groene vingers — verder in het kinderboekje dat zijn schoonzus Martine Goossens (52) schreef. Voor haar een manier van rouwen, het creëren van een tastbare

Lees meer »

KMI waarschuwt voor hevige regen

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor hevige regen de komende uren. Vooral in Vlaanderen wordt tot zaterdagochtend 6 uur heel wat regen verwacht, maar ook de provincies Luik en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgen code geel.
The post KMI waarschuwt voor hevige regen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Quickenborne reageert voor het eerst op gerechtelijk onderzoek naar vermeend gesjoemel: “Niks illegaals gedaan”

Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vindt dat hij onterecht verdacht gemaakt wordt nu er een gerechtelijk onderzoek blijkt te lopen naar vermeend gesjoemel op een dienst die gelinkt was aan zijn kabinet. “De beschuldigingen zijn manifest onwaar.” Kamerlid Michael Freilich (N-VA) denkt daar anders over en diende begin mei een strafklacht in. Dat onderzoek kijken zowel

Lees meer »

“Een kleine en gezellige zaak, met een heel persoonlijke aanpak”: Kim opent zaterdag haar BisousBébé Boutique in Brugge

Kim Lampaert opent dit weekend langs de Gistelse Steenweg de deuren van BisousBébé Boutique. Na vier jaar de rechterhand te zijn geweest van Cilou Annys in haar babyspeciaalzaak, begint ze nu aan haar eigen verhaal. “Als het ene verhaal eindigt, begint vaak een nieuw.”
The post “Een kleine en gezellige zaak, met een heel persoonlijke aanpak”: Kim opent zaterdag

Lees meer »

Erik Van Looy blikt vooruit naar ‘Slimste mens’: “Ik probeer Tom Lenaerts al 15 jaar te strikken”

Hij was bloednerveus voor de reacties, maar Erik Van Looy (62) is meer dan tevreden over zijn presentatiedebuut in Nederland. “Het is leuk om herontdekt te worden”, aldus de presentator van ‘De pappenheimers. “Mijn werkgever is tevreden.” Hij licht ook al een tipje van de sluier over het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’, en vertelt over zijn

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe fietsbrug op komst

Studiebureau Arcadis deed een eerste onderzoek naar de herinrichting van het kruispunt van de Noorderring (N38) met de Pilkemseweg en stelt voor om het doorgaand verkeer van de Noorderring onder het kruispunt te laten rijden. Voor fietsers zou er een nieuwe brug over het Kanaal Ieper-IJzer komen.
The post Tunnel onder druk kruispunt in Ieper stap dichterbij, ook nieuwe

Lees meer »

Volksfiguur Carlo Brackx overleden

Sint-Pieters-Kapelle rouwt om het overlijden van Carlo Brackx, volksfiguur en gewezen organist in de deelgemeenten Schore, Sint-Pieters-Kapelle en Mannekensvere. Hij was 82 en overleed op 28 mei in het AZ Damiaan Oostende.
The post Volksfiguur Carlo Brackx overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »