Lotte Kopecky snijdt haar laatste doelen aan in een succesvolle klassieke lente: “Daarna mag de druk even van de ketel”

De Amstel Gold Race nog, zondag. En daarna de ‘primeur’ in Luik-Bastenaken-Luik. Daar en dan zal Lotte Kopecky (28) een streep trekken onder haar succesvolle voorjaar. Vanuit het Van der Valk Hotel in Maastricht blikt ze er nog één keer op terug. Stilaan moe, maar wel voldaan. “Wat ik nodig had, vroeg Elena Cecchini me twee dagen voor Parijs-Roubaix. ‘Some good jokes’. Plat van het lachen, lagen we. Het maakte me helemaal terug ontspannen.” 

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

LIVE. Lokaal felle onweersbuien verwacht: “Het kan een warme dag worden, maar er zullen ook grote hoeveelheden regen vallen”

Er lijkt maar geen einde te komen aan de regen en de wateroverlast. Ook vandaag kan er lokaal opnieuw veel regen vallen en zijn er pittige onweders. “Niet alleen in de regio van Limburg en Voeren, maar ook andere provincies zullen aan de beurt zijn”, aldus ‘VTM NIEUWS’-weervrouw Jill Peeters. In de provincies Antwerpen, Limburg en Luik geldt code geel.

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni zowel Bach als ABBA

Op zaterdag 8 juni organiseert het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem een concert in de Concertstudio te Kortrijk. “Om onze twee grote projecten wat te doorprikken, kozen we voor een uitgebreid repertorium van de 17e eeuw tot de hedendaagse muziek van Ola Gjeilo”, zegt voorzitter Jos Leplae.
The post Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni

Lees meer »

Amerikaans president Biden daagt Trump uit voor debatten in juni en september, Trump gaat akkoord

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Republikeinse tegenstrever Donald Trump uitgenodigd om twee presidentiële televisiedebatten te houden, in juni en september. Dat zou gebeuren zonder de Commission on Presidential Debates, die de debatten normaal organiseert. Volgens Biden is de klassieke debatformule een te groot spektakel, dat te weinig focust op wat de kandidaten zeggen. Trump gaat akkoord met het

Lees meer »

Alweer pijnlijke stilte in Brits koningshuis: huwelijksjubileum van prins Harry en Meghan Markle genegeerd

Het was gisteren een heuglijke dag voor prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, want ze vierden hun huwelijksjubileum. Het koppel, dat intussen ook twee kindjes heeft, is zes jaar getrouwd. Maar niet iedereen vierde mee. Bij de familie van Harry, het Britse koningshuis, bleef het ijzig stil. Hoewel er bij andere royals wel erkenning komt bij een huwelijksjubileum, werd

Lees meer »