Kompass Klub schept duidelijkheid over verblijf in Gent: “We hebben hier al een mooi parcours afgelegd”

Gedaan met om de paar maanden te verhuizen: Kompass Klub zoekt een vaste locatie in Gent. Dat bevestigt zaakvoerder Jens Grieten. Door een project in Antwerpen werd opnieuw gevreesd dat de internationaal gerenommeerde techno-club Gent zou verlaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Trenson-Verbandt: burenduel op het veld, maar ook in het dagelijks leven: “Klup vs. de club van hiernaast”

Voor het echtpaar Patrick Trenson en Martine Calleeuw enerzijds en Albert Verbandt anderzijds wordt de derby niet enkel een burenstrijd op het veld. In het dagelijks leven zijn de buren immers ook voor hun ploeg actief in het Jan Breydelstadion. “Als Cercle thuis speelt, is het moeilijk om mij in te tomen”, vertelt Albert Verbandt.
The post Trenson-Verbandt: burenduel

Lees meer »

Bisschop ontzet priester en pastoraal coördinator uit functie na aanslepend conflict: “Onmogelijk om nog te functioneren”

Priester Romuald Atingbèton en pastoraal coördinator Ann De Vuyst mogen niet meer werken in de Damiaanparochie in Erpe-Mere. Dat heeft bisschop Lode Van Hecke van het bisdom Gent beslist. De beslissing kwam er na aanslepende onenigheid tussen de priester en de coördinator. Deken Hans Vandenholen uit Aalst zal, in afwachting van een definitieve oplossing, instaan voor de parochiale werking.

Lees meer »

Liveblog – Hamas en Palestijnse Autoriteit tevreden met erkenning door Europese landen, Israël roept ambassadeurs terug

Noorwegen, Spanje en Ierland hebben aangekondigd dat ze de Palestijnse Staat gaan erkennen. Volgens hen is een Tweestatenoplossing, met twee onafhankelijke Palestijnse en Israëlische staten die naast elkaar bestaan, de enige uitweg uit het conflict. Het Belgische standpunt wordt straks op het kernkabinet van de federale regering besproken. Je kan de belangrijkste ontwikkelingen hier volgen.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Moet ons land Palestina als staat erkennen?

Verschillende landen, zoals Noorwegen, Spanje en Ierland, hebben aangekondigd dat ze de erkenning van Palestina als staat goedkeuren. Ons land erkent Palestina (voorlopig) niet. Wat denk jij? Moet ons land Palestina erkennen als staat? Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev zegt Russisch grondoffensief bij Charkiv te hebben gestopt – “Poetin bereid tot staakt-het-vuren”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Dat melden vier Russische bronnen aan persagentschap Reuters. Tegelijk zou Poetin ook “bereid zijn om door te vechten als Kiev of het Westen niet reageren”. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv

Lees meer »

Veiling KVO-shirts voor goede doelen

KV Oostende speelde afgelopen seizoen vier uitwedstrijden in ‘limited edition’ witte shirts. “Dit in het teken van de eerdere zomercampagne ‘Eb en Vloed, mor oaltied Ostende’.
The post Veiling KVO-shirts voor goede doelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ouders zullen hun kinderen niet langer tot aan gemeentehuis moeten brengen”: Oplossing voor afgeschafte busverbinding in Deerlijk

In Deerlijk heeft het stadsbestuur in overleg met vervoersmaatschappij De lijn een oplossing gevonden voor de scholieren die sinds het nieuwe vervoersplan gelanceerd werd moeilijk op school geraakten. Buslijn 710 vertrekt vanaf september aan de kerk van Sint-Lodewijk en rijdt zo via de Pladijsstraat en Stationsstraat naar het gemeentehuis.
The post “Ouders zullen hun kinderen niet langer tot aan

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Ik zal niet gauw meer vliegen”: passagiers van ‘turbulentievlucht’ doen hun verhaal

Bij zware turbulentie boven de Indische Oceaan op een vlucht van Londen naar Singapore viel een dode, tientallen andere raakten gewond. Het vliegtuig van Singapore Airlines moest een noodlanding maken in de Thaïse hoofdstad Bangkok. Twee passagiers van de onfortuinlijke vlucht doen hun verhaal: “Stoelen kwamen los, panelen vielen van het plafond, overal lag gebroken glas… Het was verschrikkelijk.”

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »