Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf

Op 11 mei wordt café Romen omgetuned tot een ontmoetingsplaats voor jong talent en oude rotten uit de Roeselaarse muziekscene. Het initiatief komt van Roslar dat jaarlijks een Klub Lokal wil organiseren en dat liefst elke keer op een unieke locatie.

Roslar zijn Stan Priem en Bieke Desnoeck, beiden 22, en ook Laurens Geerardyn, Balder Demon en Germain Stockman. “Samen willen we de eventscene van Roeselare verrijken met een diverse mix van concerten, clubavonden, try-outs en veel meer. Lokale dj’s, artiesten en creatieve geesten krijgen bij ons de hoofdrol die ze mogen spelen op unieke plaatsen in de stad. Voor de eerste Klub Lokal trekken we naar café Romen in het Nonnenstraatje.”

Of er dan te weinig voor de jongeren wordt georganiseerd in Roeselare? “Ja, wij vinden dat het een tandje meer mag zijn. We zijn natuurlijk heel tevreden met de zaal Trax en het aanbod daar, ik ben trouwens zelf medeorganisator van het Trax Festival”, vertelt Stan Priem. “Vijf jaar geleden hebben we al eens een gelijkaardig project op poten gezet. De clubnight Römen lokte toen vijfhonderd jongeren naar de tuin van café Romen. Nadien heb ik het event collective Roslar opgericht met als missie om mensen, jong en oud, samen te brengen met en rond muziek. Ik hoorde al te veel dat er te weinig te doen was voor de jeugd in Roeselare en daar gaan we dus iets aan doen.”

Twee podia

“Vijf jaar later zijn we klaar om met Klub Lokal voor een waardige opvolger van die succesvolle winterse avond in Römen te zorgen”, gaat Bieke Desnoeck verder. “Op twee podia, eentje in de tuin en een in het café zelf, krijgen de bezoekers een mix van jong talent met ervaren rotten uit de muziekscene. We zijn de mensen van café Romen erg dankbaar dat we opnieuw van hun locatie mogen gebruik maken maar het is wel de bedoeling om Klub Lokal elk jaar op een andere, liefst een speciale, plaats te organiseren.”

“Op 11 mei wordt er van 11 tot 18 uur een pop-upmarkt georganiseerd met werk van Roeselaarse creatievelingen en makers. We willen die mensen die vaak niet over een verkooppunt of een winkel beschikken toch een plek geven om zich te tonen.”

Kick off

“En muziek van Roeselaarse bodem zal steeds prominent aanwezig zijn. Op de koer spelen achtereenvolgens dj Germain, Cassievrucht, Andy&Randy, Imran Shah en Matehafid. In het café zelf draaien Juul Wallican, Jasper Neyrinck, Ludo Cleenwerck, dj SNS en Roslar Soundsystem de plaatjes. Het event is gratis tot 18 uur. Daarna vragen we een bescheiden bijdrage van vijf euro. De tickets zijn vanaf 20 april te koop. Op onze Facebookpagina kan je alle info vinden.”

“De avond voor Klub Lokal is er ook een kick-off gepland met een optreden van J to the C allicht beter gekend bij de dertigers en veertigers. Met dit concert willen we aantonen dat Roslar dat we op een breder publiek mikken dat de jeugd alleen. Er is slechts plaats voor driehonderd luisteraars dus ook hier voor moet je een ticket reserveren”, aldus nog Stan en Bieke. (Bart Crabbe)

The post Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anneke (48) wacht al 4 jaar op compensatie nadat phishers haar rekening plunderden: “De ombudsdienst geeft ons gelijk, maar de bank weigert”

Banken komen amper één keer op de drie over de brug in dossiers waarin Ombudsfin – de ombudsdienst die de financiële sector zelf oprichtte – oordeelt dat slachtoffers van phishing hun geld moeten terugkrijgen. Bij Anneke Blanckaert (48) en haar gezin haalden phishers vier jaar geleden 24.000 euro van de rekening. Ze getuigt over hoe ze ondanks de steun van

Lees meer »

Europa onderzoekt mogelijk verslavende effecten van Instagram en Facebook op kinderen

De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Meta om na te gaan of zijn socialemediakanalen Instagram en Facebook verslavende effecten hebben op kinderen. Twee weken geleden startte de Commissie nog een ander onderzoek naar Meta. Het ging toen om de vermoedens dat het bedrijf de verplichtingen in de aanpak van desinformatie en misleidende politieke advertenties niet nakomt.

Lees meer »

130 per uur op snelwegen, strenger asielbeleid en besparingen bij openbare omroep: dit is al bekend over het Nederlandse regeerakkoord 

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Er wordt ook sterk ingegrepen op het vlak van migratie en er wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem

Lees meer »

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

De geldmachine achter het Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

KIJK. Dit is het “onflatteuze” portret van Australische miljardair dat ze uit tentoonstelling wil laten halen

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd mag cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »