Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf

Op 11 mei wordt café Romen omgetuned tot een ontmoetingsplaats voor jong talent en oude rotten uit de Roeselaarse muziekscene. Het initiatief komt van Roslar dat jaarlijks een Klub Lokal wil organiseren en dat liefst elke keer op een unieke locatie.

Roslar zijn Stan Priem en Bieke Desnoeck, beiden 22, en ook Laurens Geerardyn, Balder Demon en Germain Stockman. “Samen willen we de eventscene van Roeselare verrijken met een diverse mix van concerten, clubavonden, try-outs en veel meer. Lokale dj’s, artiesten en creatieve geesten krijgen bij ons de hoofdrol die ze mogen spelen op unieke plaatsen in de stad. Voor de eerste Klub Lokal trekken we naar café Romen in het Nonnenstraatje.”

Of er dan te weinig voor de jongeren wordt georganiseerd in Roeselare? “Ja, wij vinden dat het een tandje meer mag zijn. We zijn natuurlijk heel tevreden met de zaal Trax en het aanbod daar, ik ben trouwens zelf medeorganisator van het Trax Festival”, vertelt Stan Priem. “Vijf jaar geleden hebben we al eens een gelijkaardig project op poten gezet. De clubnight Römen lokte toen vijfhonderd jongeren naar de tuin van café Romen. Nadien heb ik het event collective Roslar opgericht met als missie om mensen, jong en oud, samen te brengen met en rond muziek. Ik hoorde al te veel dat er te weinig te doen was voor de jeugd in Roeselare en daar gaan we dus iets aan doen.”

Twee podia

“Vijf jaar later zijn we klaar om met Klub Lokal voor een waardige opvolger van die succesvolle winterse avond in Römen te zorgen”, gaat Bieke Desnoeck verder. “Op twee podia, eentje in de tuin en een in het café zelf, krijgen de bezoekers een mix van jong talent met ervaren rotten uit de muziekscene. We zijn de mensen van café Romen erg dankbaar dat we opnieuw van hun locatie mogen gebruik maken maar het is wel de bedoeling om Klub Lokal elk jaar op een andere, liefst een speciale, plaats te organiseren.”

“Op 11 mei wordt er van 11 tot 18 uur een pop-upmarkt georganiseerd met werk van Roeselaarse creatievelingen en makers. We willen die mensen die vaak niet over een verkooppunt of een winkel beschikken toch een plek geven om zich te tonen.”

Kick off

“En muziek van Roeselaarse bodem zal steeds prominent aanwezig zijn. Op de koer spelen achtereenvolgens dj Germain, Cassievrucht, Andy&Randy, Imran Shah en Matehafid. In het café zelf draaien Juul Wallican, Jasper Neyrinck, Ludo Cleenwerck, dj SNS en Roslar Soundsystem de plaatjes. Het event is gratis tot 18 uur. Daarna vragen we een bescheiden bijdrage van vijf euro. De tickets zijn vanaf 20 april te koop. Op onze Facebookpagina kan je alle info vinden.”

“De avond voor Klub Lokal is er ook een kick-off gepland met een optreden van J to the C allicht beter gekend bij de dertigers en veertigers. Met dit concert willen we aantonen dat Roslar dat we op een breder publiek mikken dat de jeugd alleen. Er is slechts plaats voor driehonderd luisteraars dus ook hier voor moet je een ticket reserveren”, aldus nog Stan en Bieke. (Bart Crabbe)

The post Roslar zet met Klub Lokal jong talent in de verf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paaldansers pleiten voor hun sport op de Olympische Spelen: “Dit zijn verticale turnoefeningen zoals op de balk”

Paaldansers willen dat hun sport opgenomen wordt in de competitie op de volgende Olympische Spelen in 2028. De Internationale Paaldans Sportfederatie (IPSF) is momenteel aan het onderhandelen met het Internationaal Olympisch Comité. Enkele West-Vlaamse paaldansers getuigen hoe intensief hun sport is en wat die erkenning kan betekenen.
The post Paaldansers pleiten voor hun sport op de Olympische Spelen: “Dit

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Dement roept stad en huurder Thermenhotel op bij vrederechter: “Dit lijkt op een wanhoopspoging. De verhoudingen zitten scheef”

Erfgoedvereniging Dement voert de druk op tegen de stad en de NV Restotel rond herstellingen aan het Thermae Palace Hotel. Dat gebeurt met een oproeping tot verzoening bij de vrederechter. Het initiatief lijkt vredevol? maar is wel een eerste stap in een mogelijke grotere procedure? waarbij Dement wil dat de stad de huurder dwingt tot herstel.
The post Dement

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gina (47) verloor haar partner Steven (49) aan hitteberoerte op Corsica: “Ik heb hem nog tevergeefs gesmeekt: ‘Muizeke, word wakker, doe mij dit niet aan!’”

Voor een in Sint-Gillis-bij-Dendermonde supergeliefd koppel is hun vakantie op een ware nachtmerrie uitgedraaid. Steven De Baerdemaeker, amper 49, bezweek tijdens een wandeling op Corsica aan een hitteberoerte. “Steven was een beer van een vent, ik heb hem op wat verkoudheden na nooit ziek geweten. Maar blijkbaar kan iedereen het oplopen”, getuigt zijn levenspartner Gina (47). “Dat ik hem niet

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »