KIJK. Zomerse zaterdag voorspeld, maar is het mooie weer van korte duur? Weerman Frank Duboccage blikt vooruit

Zaterdag zal het een zomerse dag worden met temperaturen tot 24 graden met hier en daar een hogere sluierwolk. Het is een dag om naar uit te kijken en van te genieten, aangezien het mooie weer van korte duur is. Vanaf volgende week hebben we te maken met de aprilse grillen. “We mogen felle buien verwachten met hagel en zelfs een donderslag”, vertelt weerman Frank Duboccage in VTM NIEUWS. 

Meer krantenkoppen in België

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

“Als het rode lampje van de camera oplicht, vervellen politici nu eenmaal snel tot acteurs”

Een grappige, sarcastische en zelfs gevoelige Bart De Wever die toegeeft de totale leegte te vrezen als zijn politieke carrière erop zit. Een getormenteerde Tom van Grieken die afvraagt wat hij daar zit te doen. En Conner Rousseau die zijn nederige kiescampagne tackelt met een aanval waarin hij nog altijd heer en meester is: een tv-optreden. Donderdagavond is op VTM

Lees meer »

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen

De U18A van basketbalclub BC Lamett Deerlijk-Zwevegem speelt zaterdag 18 mei de finale van de beker van West-Vlaanderen. “De kampioenstitel is al binnen”, stelt trainer-coach Florian Vandenbogaerde. “Bekerwinst zou de ultieme bekroning zijn.”
The post U18A BC Lamett Deerlijk-Zwevegem is kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

CNN toont bewakingsbeelden waarop rapper Sean ‘Diddy’ Combs toenmalige vriendin mishandelt

De Amerikaanse nieuwszender CNN brengt beelden naar buiten waarop te zien is hoe rapper Sean ‘Diddy’ Combs zijn toenmalige vriendin en zangeres Cassandra Ventura mishandelt. De bewakingsbeelden, die zouden dateren van 2016, tonen volgens CNN hoe ‘Diddy’ Ventura meerdere keren slaat, trapt en door de gang sleurt. Eind vorig jaar had Ventura de rapper nog aangeklaagd voor verkrachting en jarenlang

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »