Günther Neefs zorgt met zijn nieuwe single voor een ‘Zomerse Dag’

Na de afgelopen regenmaanden snakken we allemaal naar zon, iets waar Günther Neefs muzikaal voor zorgt met zijn heerlijke nieuwe single ‘Zomerse Dag’. Hij werkte samen met producer Yannic Fonderie en Belinda Meuldijk (Rob de Nijs) aan het nummer. “Dit liedje doet mij terugdenken aan de tijd dat we met de kinderen in de zomermaanden naar zee gingen. Dertig jaar lang brachten we onze vakanties door aan de Belgische kust. ‘Zomerse Dag’ is voor mij ook een mooie vertaling van hoe dat aanvoelde”, zegt Günther enthousiast.

Belinda Meuldijk, bekend als tekstschrijfster van heel wat Rob de Nijs-klassiekers, en producer-songwriter Yannic Fonderie liggen mee aan de basis van ‘Zomerse Dag’, de gloednieuwe single die Günther Neefs midden juni lanceert. “Terecht klagen de mensen al weken over het slechte weer. Wel, ik hoop dat ze met dit nummer aan dat gevoel ontsnappen, maar ondertussen ook effectief kunnen genieten van een stralende dag. Door de eigentijdse productie van Yannic ga je nog meer verlangen naar zon en warmte (lacht). De tekst is universeel, maar ‘Zomerse Dag’ doet mij niet alleen terugdenken aan de afgelopen jaren dat we met de kinderen de grote vakantie doorbrachten aan onze Belgische kust. De song neemt mij ook mee naar mijn jongere jaren, wanneer er onderweg naar zee luidkeels in de wagens werd meezongen met Willy Sommers zijn ‘Kom mee, naar de zee’ (lacht). Ik associeer mijn nieuwe single ook met de talrijke acties die op de zeedijk plaatsvonden en de vele radio- en tv-programma’s die aan zee werden opgenomen. In eigen land is de kust nog steeds één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik hou van verre reizen, maar de zee, de duinen en de omgeving rondom hebben voor mij nog steeds een grote aantrekkingskracht. De kustlijn zien is voor mij al genoeg om een vakantiemodus te ervaren”, zegt Günther.

Als je goed luistert naar de tekst van ‘Zomerse Dag’, hoor je dat Günther niet zingt over ‘een zwembroek’, maar ‘een Speedo. “Dat tekstuele grapje komt van Belinda. Zij had horen vertellen dat je op een gegeven moment geen zwemshorten meer mocht dragen in Plopsaland. Dat kleinere stukje textiel was wel toegestaan en dat vond ze zo hilarisch dat ze het netjes verwerkte in de songtekst”, gaat Günther verder.

In laatste instantie besliste Günther om nog extra gitaarklanken toe te voegen aan zijn ‘Zomerse Dag’. “Op één of andere manier miste ik nog een extra tikkeltje zon en warmte, wat nu expliciet aanwezig is door de toegevoegde gitaar. Voor mij is het nu een positieve, feelgood song die perfect past in mijn repertoire en weerspiegelt hoe ik als mens ook in het leven sta. Naar goede gewoonte wordt het inderdaad weer een goedgevulde zomer met heel wat optredens. Met mijn 3-Band sta ik dit jaar o.a. weer op de Parkies-concerten en diverse plaatsen. Ik hoop echt dat we vanaf nu allemaal samen dagelijks een ‘Zomerse Dag’ mogen beleven. Dat zou schoon zijn, niet? (lacht)” (PADI)

De nieuwe single ‘Zomerse Dag’ van Günther Neefs is nu digitaal beschikbaar- Donderdagmiddag 11 juli, Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist – www.guntherneefs.be

The post Günther Neefs zorgt met zijn nieuwe single voor een ‘Zomerse Dag’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Youtuber (24) geraakt als stunt verkozen in Europees Parlement en laat in zijn portefeuille kijken: “Maar ik ken niks van politiek”

De bekende Cypriotische Youtuber Fidias Panayiotou heeft in een video bekendgemaakt hoeveel hij als nieuwbakken Europees Parlementslid verdient. “Ik ken niks van politiek, maar dankzij de kracht van sociale media kreeg ik de meeste stemmen in mijn land”, zegt de 24-jarige Cyprioot, terwijl hij een rondleiding geeft op zijn nieuwe werkplek.

Lees meer »

Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen

Cis Huyghe werd op zijn elfde Belgisch zwemkampioen. Zaterdag volgde de nationale triatlontitel bij de junioren. “Als zwemmer botste ik op mijn eigen limieten. Ik geraakte zogezegd mijn ei niet kwijt, omdat ik te graag fietste en liep.”
The post Triatleet Cis Huyghe kroont zich tot Belgisch juniorenkampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft zorgverleners kampt met te veel stress op het werk

De helft van alle werknemers in de zorg- en welzijnssector vindt dat de werkdruk te hoog is. Dat blijkt uit de nieuwe werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Het aantal blijft stabiel ten opzichte van 2019, maar toont een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerste meting in 2004.

Lees meer »

Taiwan meldt recordaantal Chinese vliegtuigen

Tijdens de NAVO-top in de Verenigde Staten lijkt China meer militaire oefeningen te houden voor de kust van Taiwan. Donderdagochtend (lokale tijd) had het Taiwanese ministerie van Defensie 66 militaire vliegtuigen in 24 uur tijd rond het eiland geregistreerd, volgens de autoriteit een recordaantal dit jaar.

Lees meer »

Wereldsterren, leger van kappers en cruiseschip met 800 gasten: ‘huwelijk van de eeuw’ in India nadert einde na maandenlange festiviteiten 

Na feestelijkheden die al sinds januari bezig zijn, vindt vanavond de officiële huwelijksceremonie van Anant Ambani en Radhika Merchant plaats. Beiden zijn telgen uit rijke Indiase miljardairsfamilies en dus worden kosten noch moeite gespaard. Tijdens de driedaagse huwelijksceremonie wordt heel wat bekend volk verwacht, zoals Kim en Khloe Kardashian en Nick Jonas.

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »