Hotelscholen laten kinderen kennismaken met ‘kookscouts’: “Misschien ontdekken ze hun roeping voor de horeca”

De hotelscholen van Antwerpen, Brugge, De Panne en Kortrijk zijn gestart met een project genaamd ‘kookscouts’. Kinderen en tieners kunnen zo spelenderwijs kennismaken met koken op woensdagnamiddagen en in vakantieperiodes. De eerste editie gaat alvast van start met 66 deelnemers. Het project moet op die manier jong culinair talent sneller ontdekken. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden, reddingswerkers onderweg: “Situatie ziet er niet goed uit”

De verongelukte helikopter met de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord is gevonden. Dat meldt het hoofd van hulporganisatie Iraanse Rode Halve Maan, die eraan toevoegt dat de situatie “niet goed” is. Reddingswerkers zijn op weg naar de helikopter. Ingewijden melden aan persbureau Reuters dat de kans klein is dat Raisi en de andere acht inzittenden de crash hebben overleefd.

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Anouchka uit ‘Boer zkt vrouw’ heeft geen contact met haar ouders: “Ze kwamen zelfs niet naar m’n diploma-uitreiking”

De traantjes vloeiden rijkelijk in ‘Boer zkt vrouw’ zondagavond. Michiel (27) koos voor Rune (23) en moest bijgevolg met pijn in het hart Anouchka (23) huiswaarts sturen. “Omdat ik spiritueel ben, voelde ik het aankomen”, reageert die laatste. In dit interview zet ze de puntjes op de i over haar exit, verklapt ze of ze nog contact heeft met Michiel

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Wie toont zich de beste in ‘muurtjesetappe’?

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tapa dei muri’ – vrij vertaald: een etappe over de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Liesbeth (33) verhuist met bakatelier Flavie naar de Delaerestraat: “Vernieuwend concept voor de stad Roeselare”

Halverwege september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie langs de Delaerestraat 14 in het centrum van Roeselare. Nadat ze eerder twee jaar in bijberoep vanuit haar eigen keuken huisgemaakte taarten maakte, vond ze in de Delaerestraat het ideale pand om haar passie verder uit te breiden. Maar een klassieke bakkerij, dat hoeven de mensen alvast niet

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »