EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Ons plan is nooit in overweging genomen”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams kon zijn”, zegt hij in z’n eerste interview. “Bovendien is er nog altijd geen enkele garantie voor de werkgelegenheid.” 

Meer krantenkoppen in België

KIJK – Man steelt op klaarlichte dag verlichting bij swingersclub Pourquoi Pas, uitbater deelt beelden op sociale media: “We zijn het beu”

Vorige week kreeg de Harelbeekse swingersclub Pourquoi Pas te maken met een wel erg bizarre diefstal. Een fietser hield er halt aan het grote spandoek en stal op klaarlichte dag de verlichting. De uitbaters plaatsten de beelden op sociale media, met een duidelijke boodschap. “We zijn het beu, geniet van je nieuwe faam!”
The post KIJK – Man steelt

Lees meer »

Israël verbiedt Spaanse consulaat diensten te leveren aan Palestijnen op Westelijke Jordaanoever na erkenning Palestina

Het Spaanse consulaat in Jeruzalem mag van Israël geen diensten meer leveren aan de Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz gezegd op X. De beslissing van Israël is een reactie op de erkenning van Palestina als staat door Spanje en de oproep van de Spaanse vicepremier Yolanda Díaz om "Palestina

Lees meer »

“Falende directie”, “gebrek aan strategie” en “risico op fraude”: Rekenhof vernietigend voor Overheidsdienst Justitie in audit

De Overheidsdienst Justitie krijgt kritiek in een ontwerpverslag van het Rekenhof. Het Rekenhof is scherp voor de directie van de overheidsdienst, en voor het kabinet van de minister van Justitie, dat zou tussenkomen in aanbestedingsprocedures. Dat de overheidsdienst zo vaak met consultants werkt, leidt "tot een frauderisico waarvan iedereen zich bewust is, maar dat onvoldoende wordt beheerst", aldus het Rekenhof.

Lees meer »

Turkije wil straathonden kunnen laten inslapen

Turkije wil in de toekomst straathonden laten inslapen als ze nergens terechtkunnen. Dat melden Turkse media. Dierenrechtenactivisten verzetten zich tegen het plan en roepen de conservatieve regering op om het wetsontwerp in te trekken.

Lees meer »