“Dit is gewoon crimineel gedrag”: vandalen zagen paal van trajectcontrole om

Trajectcontroles, ze hebben voor- en tegenstanders. En enkelen van die laatste groep hebben donderdagnacht in de Langestraat in Kobbegem een paal met daarop zulke camera’s omgezaagd. De politie deed de nodige vaststellingen, maar de daders zijn nog spoorloos. De trajectcontrole was nog niet actief.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 19 mei terug.

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en Viktor Verhulst openen Sinksenfoor: “Die spectaculaire attracties zijn leuk, maar ik geniet evengoed van eendjes vangen”

De jaarlijkse Sinksenfoor is weer van start gegaan en traditiegetrouw opende burgemeester ceremonieel het attractiepark door te rijden in de verschillende attracties. Zes weken lang zullen duizenden bezoekers de Sinksenfoor bezoeken. Vorig jaar haalde de foor bijna één miljoen bezoekers de 150 attracties. “Ik heb bijna twintig jaar op het Zuid gewoond. Dat was praktisch in mijn achtertuin en met

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Hoe historisch correct zijn de outfits uit ‘Bridgerton’? “Dit spreekt uiteraard meer tot de verbeelding”

Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’ is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? Het Algemeen Dagblad laat een modeconservator aan het woord. “Dit is zeker niet bedoeld als een realistische

Lees meer »

SK Roeselare gaat uit van promotie: “Enkel nog wachten op seintje van Voetbal Vlaanderen”

SK Roeselare speelt volgend jaar in tweede afdeling Voetbal Vlaanderen, de vroegere tweede amateurklasse. Voetbal Vlaanderen moet nog officieel het licht op groen zetten, maar in Schiervelde gaan ze ondertussen dat ze volgend jaar een reeksje hoger voetballen. En gezien dat gebeurt met zowat het complete elftal dat afgelopen seizoen voor Winkel Sport het mooie weer maakte in eerste nationale,

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »