Boerin (26) wurmt zich in nauwe buis van ijskoude beek om lammetjes te redden

Marian Porter (26) wordt als heldin geroemd nadat beelden van hoe ze twee lammetjes redt op sociale media werden gedeeld. De Schotse boerin hoorde een schaap blaten bij de buis waar een beek ondergronds verdwijnt en ontdekte dat er twee lammetjes in de pijp waren gekropen. De dieren werden bijna weggespoeld door de stroming, dus wurmde Marian zich in de nauwe, zes meter lange buis en kroop ze door het ijskoude water om ze eruit te halen.

 

Meer krantenkoppen in België

Poperinge geeft extra toelages aan voorschoolse kinderopvang

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond legde schepen Loes Vandromme (CD&V) een voorstel op tafel in verband met nieuwe toelages aan voorschoolse kinderopvanginitiatieven in Poperinge. Nieuwe en bestaande kinderopvanginitiatieven krijgen een duwtje in de rug van de stad. Starters krijgen een nieuwe starttoelage, voor bestaande initiatieven wordt de speelgoedpremie uitgebreid en omgedoopt tot ‘uitrustingstoelage’.
The post Poperinge geeft extra toelages

Lees meer »

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: passagiers zien drama gebeuren

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat, maar passagiers zagen het drama gebeuren, bevestigt de Nederlandse rijkswacht. Bij het ongeluk is een toestel van KLM Cityhopper betrokken, een dienst van de luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten

Lees meer »

KIJK. North West en oorspronkelijke steracteurs vieren 30ste verjaardag van ‘The Lion King’-film met speciaal optreden

Het is exact dertig jaar geleden dat de Disney-klassieker ‘The Lion King’ in de cinemazalen verscheen. Dat werd het afgelopen weekend uitbundig gevierd in Hollywood met een concert. Verschillende sterren en stemacteurs van de film – zoals onder andere Jeremy Irons en Nathan Lane – zongen bekende hits zoals ‘Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’. De meest opvallende passage van

Lees meer »

Gerecht onderzoekt vermeend gesjoemel bij dienst onder ex-justitieminister Van Quickenborne: “Voor miljoenen aan verdachte IT-facturen”

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermeende fraude door een dienst verbonden aan het kabinet van voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat meldt VRT NWS en is door het parket bevestigd aan HLN. Het gaat onder meer om verdachte facturen en contracten voor IT-projecten tussen 2020 en 2023. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) deed de ontdekking en

Lees meer »