Oproep: wie heeft er per abuis een buis verloren in Anzegem?

Naar aanleiding van een zware buis van ongeveer vier meter lang, die zich op de openbare weg bevond in Anzegem, werd er een oproep gelanceerd op Facebook. Het doel is om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Wim Dewaele (58) uit Waregem reageerde. “Ik las de post van Jozef Bossuyt, een ver familielid, die een album op Facebook aanmaakte onder de titel ‘Verloren voorwerp’”, vertelt Wim.

“Ik zag er het surrealisme van in en gaf me uit als de landbouwer die er de dag voordien was gepasseerd met zijn aalkar. Uiteraard verontschuldigde ik me om te beginnen voor de geuroverlast en verzekerde dat ik vandaag de slang zou komen ophalen.”

Jozef Bossuyt zag er ook de humor van in en reageerde op die post dat hij Wim Dewaele dan nog eens ging trakteren bij het afhalen. “Ook mijn oud-meester van de lagere school Marc Mahieu – die ik geregeld nog tegenkom in Waregem – was er als de kippen bij om in te pikken of de kraan openstond om te strooien?”, lacht Dewaele.

Hopen op goede afloop

Het was Evelyne Kesteloot die de foto met de buis postte op ‘Je bent van Anzegem als’, waarop Jozef Bossuyt vriendelijk het initiatief nam om zich over de buis te ontfermen en ze tot voor zijn haag rolde. Daar ligt ze nu te wachten op de – vermoedelijke – aalkar en de boer. Dat Marleen Vindevoghel – uitgerekend met die naam – ook reageerde op dit Facebookbericht, maakte het compleet.

“Alle gekheid op een stokje, al goed dat het geen ongeval uitlokte. Alleszins hoop ik op een goede afloop”, knipoogt boer Wimpie, zoals hij zich uitgaf voor de gelegenheid op Facebook. “En misschien nog een kleine aanvulling: Jozef Bossuyt zal zeker blij zijn als de buis van voor zijn huis verdwijnt en de boer weer lustig kan sproeien.”

The post Oproep: wie heeft er per abuis een buis verloren in Anzegem? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe één softwarefoutje desastreuze gevolgen had: “Er zullen zeker schadeclaims komen”

Van België tot India en Australië: wereldwijd zorgt een IT-storing voor desastreuze problemen in ziekenhuizen, luchthavens, banken en mediabedrijven. Reden: ‘foutje’ in de software-update van CrowdStrike, het Amerikaanse bedrijf met ruim 20.000 klanten. Wat is er misgegaan? Kunnen zij aansprakelijk gesteld worden voor de intussen miljoenen kosten? En wat kun je zelf doen als je problemen ervaart? Cyberexpert Tim Cools

Lees meer »

Topdokter wil een centrum voor prehabilitatie oprichten: “Fysieke conditie van kankerpatiënten verbeteren”

Een groepje Roeselaarse vrienden zet de schouders onder een project van de West-Vlaamse topdokter Mathieu D’Hondt. Deze chirurg die gespecialiseerd is in complexe lever- en pancreasoperaties, wil in West-Vlaanderen een centrum oprichten om de fysieke conditie van kankerpatiënten te verbeteren na de diagnose tot de dag van de operatie.
The post Topdokter wil een centrum voor prehabilitatie oprichten: “Fysieke

Lees meer »

Nederlandse beachvolleyballer die 12-jarige verkrachtte zal tijdens Spelen niet in olympisch dorp verblijven én niet met de pers praten

De omstreden Nederlandse beachvolleyballer Steven van de Velde slaapt tijdens de Olympische Spelen niet in het atletendorp. Op eigen verzoek is voor hem een ander onderkomen geregeld in Parijs. Daarnaast zal hij niet met de media praten tijdens het toernooi, of in aanloop daarnaartoe. Reden is de ontstane ophef rond zijn verleden – tien jaar geleden zat hij nog in

Lees meer »

Steekpartij in Borgerhout: dertiger in levensgevaar, vrouw aangehouden

In Borgerhout is een man eerder deze week in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis na een steekpartij. Die vond plaats in een woning de Kortrijkstraat. Een vrouw werd intussen aangehouden voor poging tot moord. Wouter Bruyns van de Antwerpse politie bevestigt het incident en zegt dat het onderzoek gisteren is doorgegeven aan het parket.

Lees meer »

Kinderen met beperking op een gewone school? Maud (28) bewijst dat het kan: “Dit moet een basisrecht worden”

De commissie Inclusief Onderwijs wil dat er tegen 2040 geen onderscheid meer is tussen het gewone en het buitengewone onderwijs. Er moet nog veel werk worden verzet om dat te bereiken, de vzw Hart voor Handicap is er al aan begonnen. “We laten kinderen met een beperking les volgen in een gewone lagere school”, zegt voorzitter Gert Ysebaert, zelf papa

Lees meer »

Duitse regering verbiedt uiterst rechts tijdschrift Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden. Het blad zou volgens Faeser ingaan tegen de grondwet. Volgens de sociaaldemocratische minister is Compact "een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene" in Duitsland. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in 4 deelstaten.

Lees meer »