Alphabet gaat even over grens van 2.000 miljard dollar beurswaarde

Alphabet, het moederbedrijf van de zoekmachine Google, is vrijdag opnieuw even toegetreden tot de selecte club van bedrijven met een beurswaarde van meer dan twee biljoen dollar, of 2.000 miljard dollar (1.881.460.000.000 euro). 

Meer krantenkoppen in België

Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij mag hier niet mee wegkomen, want ik kreeg levenslang”

Ze bood hem een slaapplaats na een ruzie met zijn lief, maar dat zou een Nederlandse studente zwaar bekopen. Naar eigen zeggen werd ze brutaal verkracht door Ahmed K., die nu zes jaar cel riskeert. “Ik was lief voor haar”, beweerde hij zelf.
The post Studente (23) oog in oog met haar verkrachter, die zes jaar cel riskeert: “Hij

Lees meer »

Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië in 1940 is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Wildgroei aan coaches en hobby-therapeuten verziekt onze samenleving”

Onderzoek van HLN toont aan dat mensen bij sommige voedingscoaches de meest bizarre en soms zelfs verboden medische adviezen krijgen. “We kunnen er eens om gniffelen, maar eigenlijk is het zeer riskant om de (mentale) gezondheid van mensen in handen te geven van hobby-therapeuten”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De wildgroei van zelfverklaarde coaches verziekt onze samenleving. Letterlijk en figuurlijk.”

Lees meer »

Onkruidbrander zet isolatie tandartsenpraktijk in Waregem in brand

Tijdens werkzaamheden om onkruid weg te branden, is vrijdagmiddag brand ontstaan bij een tandartsenpraktijk op bedrijventerrein Groenbek in Waregem. De brandweer moest een deel van de isolatie van het gebouw uitbreken om de brand te bestrijden.
The post Onkruidbrander zet isolatie tandartsenpraktijk in Waregem in brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Waarom de campagne op een week van de verkiezingen mak lijkt, maar dat niet is

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de partijen al jarenlang in een permanente campagnemodus zitten, hoewel we dat twaalf dagen voor de verkiezing niet zouden denken. “Het is een vruchteloze poging geweest om het

Lees meer »

Beelden tonen hoe agenten vrouw uitwijzen die een jaar in bord boven supermarkt woonde: “De manager zal blij zijn om me te zien”

Een Amerikaanse vrouw (34) woonde een jaar lang in de ruimte achter een reclamebord van een supermarkt in Midland, Michigan. Eind april werd haar piepkleine woning ontdekt en werd de politie op haar afgestuurd om ze uit te wijzen. Beelden die toen door de bodycam van één van die agenten werd gemaakt, werden nu vrijgegeven door de politie van Midland.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Marathonloper en ijdele spiegelkijker: wie gaat er schuil achter Dick Schoof, de nieuwe premier van Nederland?

Hij liep al achttien marathons, ging naar dezelfde school als NSC-leider Pieter Omtzigt en kent alle sluiproutes in politiek Den Haag. Dick Schoof (67) was altijd al ambitieus, maar als topambtenaar vloog hij ook weleens uit de bocht. Toch mag hij nu premier worden. Portret van een topambtenaar die grossiert in bijnamen, fors uit de hoek kan komen en wiens

Lees meer »