Vooruit zaait verwarring bij treinreizigers door flyers uit te delen die op tickets lijken

De NMBS vraagt aan alle politieke partijen om verwarring rond verkiezingsdrukwerk te vermijden, nadat Vooruit flyers uitdeelde die lijken op treintickets. Het gaat hier dus niet over echte vervoersbewijzen, al hebben de flyers er wel veel van weg. Initiatiefnemer Joris Vandenbroucke (Vooruit) verontschuldigt zich uitdrukkelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksgeluk voor Edwich en Monique uit Machelen-aan-de-Leie

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 82-jarige Edwich Van De Moortele en de 84-jarige Monique Vanpoucke tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. Edwich was geboren in Machelen en Monique in Sint-Baafs-Vijve. Ze leerden elkaar kennen in café De Leeuw in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Brugge reikt opnieuw awards aan verdienstelijke ondernemers

Op maandag 17 juni vindt in het BMCC de tweede editie van de Brugge Awards plaats. Met dit initiatief willen Brugge.inc en Stad Brugge de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Op diezelfde avond trappen ook de Rode Duivels in Frankfurt hun EK op gang tegen Slowakije. “We combineren business met pleasure en zenden tijdens deze

Lees meer »

Cultuurraad Lichtervelde organiseert weer fotowedstrijd

De cultuurraad organiseert voor de tweede keer een fotowedstrijd. Het thema van 2024 is ‘De zomer van Lichtervelde’. Alles binnen dit thema komt aan bod. “Met dit fotoproject wil de cultuurraad de gemeente op een originele manier in de kijker zetten”, zegt voorzitter Herman Becue. “Vorig jaar hadden we 24 deelnemers, uiteraard hopen we dit
The post Cultuurraad Lichtervelde

Lees meer »

Limited edition Picon o’Vin 2024 van De Lovie en Top’oVin

Top’oVin uit Proven en De Lovie vzw uit Poperinge brengen dit jaar opnieuw een limited edition uit van de drinkbare streekaperitief Apero Amer. Kunstenaar Patrick Lefevere van Studio Artîlerie, het kunsteneiland van De Lovie vzw, creëerde een uniek ontwerp voor het etiket op de fles.
The post Limited edition Picon o’Vin 2024 van De Lovie en Top’oVin appeared first

Lees meer »

Uitbreidingszone voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven in De Hille wekt onrust bij omwonenden

Volgens een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) – goedgekeurd door de deputatie op 11 april – werken de provincie en Wingene aan de uitbreiding van het bedrijventerrein De Hille. Kern van het probleem: het zou een zone worden voor uitsluitend afvalverwerkende bedrijven. Daar zitten de omwonenden in De Hille en Boekhout niet op te wachten en de onrust groeit in ettelijke

Lees meer »

Club Brugge, landskampioen met dichtgeknepen billen

Zo indrukwekkend de remonte van Club Brugge in de competitie was, zo kleintjes kwam het voor de dag in de seizoensfinale tegen Cercle. Club is voor de negentiende keer kampioen van België dankzij de halvering van de punten, een spectaculaire trainerswissel en een portie meeval in de meest prangende VAR-fase van het seizoen.

Lees meer »

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »

200 gasten, 4.500 bloemen en een geheime choreo: achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne van K3

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde temidden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans en de gastenlijst – met

Lees meer »

Brugge breidt het Chartreusinnebos uit

Stad Brugge zal een perceel grond aankopen ter hoogte van de Doornstraat in Sint-Andries. “Met de aankoop van dit perceel grond van 4.130 m² groot kunnen we het Chartreusinnebos uitbreiden,” stelt Schepen van Eigendommen en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Brugge breidt het Chartreusinnebos uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Platworm: de glibberige bedreiging voor de Brusselse regenworm

In Elsene duikt de Obama nugara, een uitheemse landplatworm op. De worm komt ons land binnen via potplanten en vormt een bedreiging voor de Brusselse regenworm. De verrassende aanwezigheid van de Obama nungara in Elsene benadrukt de noodzaak van FlatwormWatch, een nieuw project dat wil nagaan welke soorten uitheemse landplatwormen zich in Brussel bevinden.

Lees meer »