Hoe Vlaanderen al eeuwen soepel met zijn land omspringt

Heide werd bos, akkers werden grasland, bebouwing rukt op: het Vlaamse land

verwisselt vlotjes van gedaante. Slechts een vijfde van de oppervlakte werd de voorbije 250 jaar steeds voor hetzelfde gebruikt.

 

Meer krantenkoppen in België

Actievoerders UGent trekken houten constructie op, uitzetting “on hold” tijdens bemiddeling van imam Khalid Benhaddou  

Aan de UGent zijn nog steeds tientallen activisten aanwezig in het UFO-gebouw, ondanks de vraag van de universiteit om de bezetting stop te zetten. Een deel van de centrale hal is wel ontruimd. Tenten zijn verplaatst en met houten paletten is een kleine constructie opgetrokken. Ondertussen zijn gesprekken opgestart met imam Khalid Benhaddou als bemiddelaar. "Er is een context geboden

Lees meer »

LIVEBLOG TITELVIERING. Spelers en bestuur hebben er feestnacht in Varsenare opzitten, vandaag viering met fans op Markt van Brugge

Landskampioen Club Brugge heeft er een feestnacht opzitten. Spelers, bestuur en medewerkers van blauw-zwart verzamelden op café in Varsenare om de 19de titel stevig te vieren. Eerder zondag had Club zich in een kolkend Jan Breydel tot kampioen gekroond na een 0-0-gelijkspel tegen Cercle. In het slot ontsnapte Club toen nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele

Lees meer »

Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten

Stad Oostende plaatst twee publieke naaldcontainers en gaat hiermee verder de strijd aan tegen zwerfspuiten – voor drugs of medicatie – op het openbaar domein.
The post Naaldcontainers in strijd tegen zwerfspuiten appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Zondag wordt er beslist over de titel. Maar de coaches van Club en Anderlecht mogen allebei niet in de dug-out door een schorsing.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. VS: groot Israëlisch grondoffensief in Rafah “niet gerechtvaardigd” – Politie zet traangas in bij manifestatie aan Israëlische ambassade in Ukkel

Israëlische tanks hebben het centrum van Rafah bereikt. Dat zeggen getuigen dinsdag tegen persbureau ‘Reuters’. De Israëlische troepen zouden gezien zijn bij de Al Awsamoskee, een centraal punt in de stad. De brand in een vluchtelingenkamp waarbij zondag volgens lokale autoriteiten 45 Palestijnen om het leven kwamen, kan niet alleen veroorzaakt zijn door de munitie waarmee Israël een nabijgelegen doelwit

Lees meer »

Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’

RC Harelbeke redde zich enkele weken geleden ternauwernood in de tweede nationale afdeling amateurs. Dat was niet in het minst te danken aan de massaal opgekomen supporters. Om hen te bedanken kan elke Harelbekenaar ook volgend jaar volledig gratis naar de thuismatchen van de Ratjes.
The post Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’ appeared first on

Lees meer »

Jolien en Brecht uit ‘Blind getrouwd’ exact 1 jaar getrouwd: “Bedankt voor wie je bent en alles wat je doet”

Een bijzondere dag voor Jolien De Neve en Brecht Heldenbergh uit ‘Blind getrouwd’: het koppel viert namelijk hun eerste huwelijksverjaardag. Op 25 mei 2023 gaven ze elkaar het jawoord in het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’. Ze zijn het enige koppel dat vandaag nog steeds samen is, en dat vieren ze met een liefdevol kiekje op Instagram. “Dankbaar voor ons,

Lees meer »