Vermoedelijk IS-lid opgepakt in luchthaven van Rome, na vlucht uit Eindhoven

De Italiaanse politie heeft een vermoedelijk lid van terreurorganisatie IS opgepakt op de luchthaven Rome Fiumicino, nadat hij een vlucht had genomen vanuit het Nederlandse Eindhoven. De man heeft de Tadzjiekse nationaliteit en trok in 2014 naar Syrië, om daar met IS te strijden.

 

Meer krantenkoppen in België

Voka wil aantal nachttransporten in Antwerpse haven verdubbelen

Werkgeversorganisatie Voka wil dat er meer nachttransporten mogelijk zijn in de Antwerpse haven. Ze roept bedrijven buiten de haven op om mee in het project te stappen, omdat chauffeurs anders voor een gesloten poort staan. “Momenteel zit het aandeel rond de 12 procent, maar we willen dat percentage minstens verdubbelen”, zegt Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van havenkoepel Alfaport Voka.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza

Vredescomité Kortrijk zette woensdagavond zijn schouders onder het initiatief van Pax Christi Vlaanderen om de Nakba te herdenken via een aantal Stiltecirkels. Er waren zo’n 40 deelnemers.
The post Vredescomité Kortrijk maakt Stiltecirkels voor vrede in Gaza appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten”

De politie van Oostende zal extra toezicht houden op het Prinses Stefanie- en het Prinses Clementinaplein. Druggebruikers, daklozen en personen zonder papieren zorgen er al een tijdje voor overlast. Ook op andere pleinen zal het toezicht opgekrikt worden.
The post Politie Oostende houdt extra toezicht op verschillende pleinen na overlast: “Werk maken van aangename en leefbare buurten” appeared first

Lees meer »

“Europees spelen was voor Cercle een feest”: Groen-zwart op zucht van vierde Europese campagne

Door de winst in Antwerp is Cercle zeker van minstens de vijfde plaats en dus een barragematch tegen KAA Gent voor een Europees ticket. Groen-zwart kan zelfs nog vierde worden wat goed is voor een rechtstreekse kwalificatie over de landsgrenzen heen. In het verleden speelde Cercle drie keer Europees. Wim Kooiman, Dominique Vanmaele en Lukas Van Eenoo maakten het mee.<br

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »