Vermoedelijk IS-lid opgepakt in luchthaven van Rome, na vlucht uit Eindhoven

De Italiaanse politie heeft een vermoedelijk lid van terreurorganisatie IS opgepakt op de luchthaven Rome Fiumicino, nadat hij een vlucht had genomen vanuit het Nederlandse Eindhoven. De man heeft de Tadzjiekse nationaliteit en trok in 2014 naar Syrië, om daar met IS te strijden.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

Victor (99) en Julia (97) vieren 75ste huwelijksverjaardag in woonzorgcentrum in Puurs: “Zij beviel mij en dat is nog altijd zo”

In woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands wordt vandaag de albasten huwelijksverjaardag gevierd van Victor Troch en zijn vrouw Julia. Het echtpaar huwde enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, in 1949. "Na de bevrijding hebben we elkaar leren kennen", zegt Victor. "En wij hadden amper iets, we hadden bij onze trouw elk 5.000 Belgische franken."

Lees meer »

Twee weken was Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

‘Dronegate’ eist nieuw slachtoffer in Parijs: Canada stuurt ook bondscoach weg na ‘nieuwe onthullingen’

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft na twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam ook hoofdcoach Beverly Priestman naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

GAIA wil regio’s ertoe aanzetten om wreedheid tegen kuikens aan banden te leggen

Middels de GAIA-zomertoer die dinsdagmiddag afgetrapt werd op het Brusselse Muntplein, wil de dierenrechtenorganisatie een vuist maken tegen het vergassen en levend verbrijzelen van jonge mannelijke kuikens. Om de dagelijkse verbrijzeling en vergassing van kuikens tegen te gaan, eist GAIA dat er verder ingezet wordt op de ingebruikname van in-ovo selectie voor de eierproductie.

Lees meer »

Moeder waakt aan zijde van twee zwaargewonde zonen na crash in Ardennen: “De jongste weet nog niet dat papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

“Dit is geen wijktoernooi, maar Spelen”: Argentijnen koken van woede na “VAR-schandaal” waarbij goal pas twee uur later afgekeurd werd

De Argentijnen spreken van een schandaal. Hun olympische openingsmatch tegen Marokko draaide uit op een waanzinnig slot. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de vier

Lees meer »

Vlaanderen gaat bloed van 400 volwassenen onderzoeken naar PFAS

Dit najaar start Vlaanderen een bloedonderzoek naar PFAS bij 400 volwassenen. Met het onderzoek wil Vlaams minister van Volksgezondheid Crevits (CD&V) de verspreiding van de schadelijke chemicaliën in kaart brengen over heel Vlaanderen. Eerdere onderzoeken spitsten zich enkel toe op specifieke vervuilde locaties, zoals de 3M-site in Zwijndrecht.

Lees meer »