Fel onweer trekt over Zuid-West-Vlaanderen: 11 bewoners geëvacueerd nadat gevel van appartementsgebouw instort in Zwevegem

Momenteel barst de hemel open in Zuid-West-Vlaanderen. Het voorspelde onweer raast er met volle kracht. In Zwevegem moesten 11 bewoners hun appartement verlaten nadat de zijgevel instortte. 

Meer krantenkoppen in België

Buurman (60) mag cel verlaten na fatale burenruzie in De Panne: “Onder elektronisch toezicht bij moeder thuis”

De 60-jarige man die vorig weekend opgepakt werd na een fatale burenruzie met zijn buurman Willy V. (86) in De Panne is door de raadkamer in Veurne vrijgelaten uit de cel. De man krijgt nu wel elektronisch toezicht en krijgt een enkelband. “Hij mag dat niet uitzitten op zijn thuisadres, maar moet bij zijn moeder verblijven”, zegt zijn advocaat Mathias

Lees meer »

LIVEBLOG ROLAND GARROS. “Dit voelt onwerkelijk”: Zizou Bergs voor eerste keer geplaatst voor hoofdtabel Roland Garros, Chileen wacht in eerste ronde

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Vrijdag plaatste Zizou Bergs zich als laatste Belg voor de hoofdtabel van Roland Garros. Dit maakt dat er vijf Belgen starten aan de Parijse Grand Slam. Wie geraakt het verst, waar eindigt Nadal en wie kroont zich tot gravelkoning? Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de

Lees meer »

Ciro Mertens (2) afgebeeld en luidkeels toegezongen: zoontje van Dries, die er nog jaar bijdoet in Turkije, nu helemaal mascotte van Galatasaray

Wat een titelviering. Met Ciro Mertens (2), stilaan uitgegroeid tot dé mascotte van Galatasaray, als een van de protagonisten. Als volksheld toegezongen door 55.000 Turken in het stadion. Dries Mertens en Kat Kerkhofs genoten zichtbaar. De aanvaller twijfelde over stoppen met voetbal, maar doet er na zijn goede prestaties toch nog een jaartje bij in Turkije. Dat vertelt hij in

Lees meer »

Bijna helft 15-jarige meisjes vindt zichzelf te dik, terwijl cijfers iets heel anders suggereren: waar komt dat negatieve zelfbeeld vandaan? 

Bijna de helft van de 15-jarige meisjes in Vlaanderen vindt zichzelf te dik. Dat blijkt uit een rapport van het Europese kantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Opvallend, want het rapport toont dat maar 14 procent van de Vlaamse meisjes ook echt met overgewicht kampt. Waarom denken meisjes toch zo negatief over hun gewicht? En waarom is dat verschil bij jongens

Lees meer »

IN KAART. De Russische doelwitten die Oekraïne niet mag raken, terwijl het dat eigenlijk wel zou kunnen

Oekraïne moet nog altijd vechten met één arm op de rug. Zo beschrijft gewezen NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen het verbod om Amerikaanse wapens te gebruiken tegen doelwitten op Russische bodem. Nu de discussie daarover oplaait en zelfs buitenlandminister Antony Blinken ervoor gewonnen lijkt om die beperking op te heffen, brengen we in kaart om welke doelwitten het gaat. Een ‘veilige

Lees meer »

“Denk je dat ik dít in België kan doen?”: beelden van hallucinante ruzie tussen Marc Brys en Samuel Eto’o

Is dit nog houdbaar? De hetze rond de aanstelling van Marc Brys (62) als bondscoach van Kameroen lijkt zijn kookpunt te hebben bereikt. Een verhoopte verzoening met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen draaide uit op een verhitte discussie. Eto’o trok fel van leer. “U beslist niet, ík ben de president. En zo praat u niet tegen

Lees meer »

LIVE GAZA. Internationaal Gerechtshof beveelt Israël aanval op Rafah te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Volg

Lees meer »

LIVEBLOG. Club Brugge is voor de 19de keer kampioen: volg hier de festiviteiten van blauw-zwart op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »