Zeker 60 personeelsleden opgevorderd voor gevangenissen in Vlaanderen

Tientallen personeelsleden zijn vandaag opgevorderd om tijdens de cipiersstaking een minimale dienstverlening in de gevangenissen te voorzien. Alleen al in Vlaanderen gaat het, verspreid over de hele dag, om zeker een zestigtal mensen. Dat blijkt uit een overzicht van het gevangeniswezen. 

Meer krantenkoppen in België

Na heisa over ‘Natalia & Astrid: back to reality’: Astrid Coppens voor het eerst weer op tv in ‘Het perfecte plaatje’

“Ik heb nog nooit zoveel stress gehad voor een programma.” Astrid Coppens (41) heeft in ‘Het perfecte plaatje’ haar grenzen stevig moeten verleggen. Het is de eerste keer dat ze weer op het scherm komt sinds ‘Astrid & Natalia: back to reality’ werd stopgezet vanwege de heisa rond het programma. En ook dit keer kon ze haar olifantenhuid goed gebruiken

Lees meer »

Nederlandse Tim (34) al een jaar in Filipijnse cel voor stuk joint: “Een keer werd ik met twee anderen in de wc gezet waar het 45 graden was”

Hij was het echt vergeten, dat stukje joint in zijn tas. Maar het kokertje kwam de Rotterdamse Tim Bouwens (34) duur te staan. Hij werd opgepakt op een Filipijns vliegveld en zit nu al bijna een jaar opgesloten onder vreselijke omstandigheden. “In één moment is deze onvergetelijke reis veranderd in mijn ergste nachtmerrie.” Door zijn verhaal te doen, hoopt hij

Lees meer »

Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt

“Memé verdient een bloemetje want ze staat altijd paraat voor ons”, schrijft Andy Van Nieuwkerke naar de redactie van KW. “Elk weekend komt ze met de fiets eens langs om haar achterkleinkinderen te zien, door weer en wind.”
The post Een bloemetje voor memé Rita die altijd in de bres springt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’ slaat dit jaar twintigste editie over: “Volgend jaar zijn we terug met een nieuwe formule”

Het jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’, dat ondertussen aan een twintigste editie was aangebroken, gaat dit jaar niet door. De organisatoren kregen niet genoeg vrijwilligers bijeen om het festival op een correcte manier vorm te geven. “Volgend jaar zijn we terug, maar dan met een nieuwe formule.”
The post Jeugdfestival ‘Je Veux Du Soleil’ slaat dit jaar twintigste editie over:

Lees meer »

Delegatie ouderen protesteert bij hoofdkwartier tegen “verschrikkelijke” uitspraken van CM-topman Luc Van Gorp: “De dood heeft geen duwtje nodig”

Een veertigtal mensen, onder wie verschillende 80-plussers, heeft vrijdag geprotesteerd voor het CM-hoofdkwartier in Brussel. Op initiatief van de christelijke beweging Sant’Egidio uitten ze hun verontwaardiging en bezorgdheid over recente uitspraken van CM-voorzitter Luc Van Gorp. “Duw ouderen niet naar de uitgang”, luidt het.

Lees meer »

“Hij beet zelfs een agent in de arm”: agressieve Oostendenaar riskeert zware celstraf voor weerspannigheid en drugs

Amper drie dagen nadat hij terechtstond voor een brutale diefstal op een paralympiër, is Oostendenaar Innocent O. (29) alweer voor de strafrechter verschenen. Deze keer riskeert hij veertig maanden effectieve celstraf voor een resem feiten van drugsbezit en weerspannigheid. Bij een van die incidenten beet hij zelfs een agent in de arm.
The post “Hij beet zelfs een agent in

Lees meer »

DéFI wil in volgende regering, maar nooit met N-VA

De kleine Franstalige partij DéFI wil zijn zetelaantal in de Kamer gevoelig opkrikken bij de verkiezingen van 9 juni. Ze steekt niet weg dat ze ook deel wil uitmaken van de volgende federale regering, maar dan enkel zonder N-VA aan boord, verklaarde voorzitter François De Smet woensdag.

Lees meer »

Snelheid in Waaslandtunnel gaat van 50 naar 30 kilometer per uur 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verlaagt vanaf 23 april de snelheidslimiet in de Antwerpse Waaslandtunnel, ook bekend als de ‘Konijnenpijp’, van 50 naar 30 kilometer per uur. Die snelheidsverlaging is volgens AWV nodig om de verkeersveiligheid te kunnen blijven garanderen, in afwachting van een grootschalige renovatie.

Lees meer »