Waarom dodental na aardbeving in Taiwan beperkt blijft: “Het land was goed voorbereid”

Taiwan beleefde zijn zwaarste aardbeving in een kwart eeuw, maar toch bleef het aantal dodelijke slachtoffers relatief beperkt. Dat komt omdat huizen en gebouwen aangepast zijn aan aardbevingen, net als in Japan, door te leren uit het verleden. Het hoogste gebouw van het land, in de hoofdstad Taipei, heeft zelfs een heel bijzonder systeem om natuurkracht te counteren: een slinger met een zwaar gewicht aan. 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse luchtvaartautoriteit opent nieuw onderzoek naar twee Boeing-toestellen: wat is er aan de hand bij de vliegtuigfabrikant?

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA opent een nieuw onderzoek naar twee Boeing-toestellen. Volgens een klokkenluider zouden monteurs bij de assemblage van de 787 en de 777 Dreamliner ‘shortcuts’ nemen om de vliegtuigen op tijd klaar te hebben. Het zoveelste slechte nieuws in korte tijd voor Boeing, wat is er aan de hand bij de vliegtuigbouwer?

Lees meer »

De net iets te vage deal rond Van Hool

Er is een deal voor Van Hool, maar moeten we daar blij mee zijn? De Antwerpse advocaat Bruno Schoenaerts, die meer dan 500 faillissementen op de teller heeft staan als curator, is ronduit vernietigend voor de manier waarop het verlopen is. Het valt volgens hem ook niet uit te sluiten dat er nog een vervolg komt. Dus dat de partijen

Lees meer »

Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “We hadden een akkoord over Højlund, twee dagen later belden ze: ‘Hij gaat toch naar Atalanta’”

Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club

Lees meer »

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

“Mijn dochter was open, spontaan en een knuffelaar, dat is compleet veranderd”: papa van meisje van 10 dat via Snapchat is misbruikt, doet zijn verhaal

"Open, creatief, spontaan, een knuffelaar: hoe mijn dochter voorheen was, dat is allemaal veranderd." Dat getuigt een vader nadat zijn dochter van 10 is gedwongen tot het maken van naaktbeelden via Snapchat door een man van 27 uit Kontich. De vader is tevreden dat de dader voor 7 jaar naar de gevangenis moet en hij is vooral blij dat de

Lees meer »

Robert Downey Jr. zou graag terugkeren als Iron Man

Robert Downey Jr. (59) zou “zeer graag” de rol van Iron Man weer op zich nemen. Dat zei hij in een interview met ‘Esquire’. De acteur speelde de superheld tussen 2008 en 2019 in verschillende films in het Marvel Cinematic Universe. Maar in 2019 kwam zijn personage in ‘Avengers: Endgame’ om het leven.

Lees meer »

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »

“‘Slaapwel en tot morgen’ zei ze nog, maar er is geen morgen meer”: slachtoffer brand belde uur voor haar dood nog met vriendin

Lydia G., die woensdagavond overleed bij een woningbrand in Ronse, heeft een uur voor het drama nog gebeld naar Cécile, haar vriendin. “Ze was half in paniek, ik hoorde haar vriend roepen dat hij honger had”, getuigt Cécile. “Ze belde me dagelijks en leefde met ons mee. Dat ze nu dood is, kan ik amper geloven.” Haar partner C.D.C. werd

Lees meer »

IN BEELD – De nieuwe werken van The Crystal Ship: “Het slechte weer vormde voor de artiesten een enorme uitdaging”

Vijftig nieuwe kunstwerken, waarvan zestien imposante en ruim dertig subtielere, sieren de Oostendse straten. Dat brengt het totaal van de kunstwerken die deel uitmaken van The Crystal Ship op tachtig grote muren en meer dan honderd kleine interventies. “Het slechte weer vormde voor de artiesten een enorme uitdaging”, zegt curator Bjorn Van Poucke.
The post IN BEELD – De nieuwe

Lees meer »