Voordeur in Vorst zeventien keer beschoten met Kalasjnikov

Bij een nieuwe schietpartij in de Sint-Denijsstraat in Vorst hebben onbekenden wel zeventien keer op de voordeur van een woonst geschoten. Niemand raakte gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen

Sinds jaar en dag telt Menen twee sterke volleybalclubs met een lange traditie. Met de vernieuwde zaal in het vooruitzicht en om beide clubs te versterken gaan damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan nu fuseren. De naam van de eengemaakte club wordt Decospan Volley Team Menen.
The post Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen appeared first

Lees meer »

Van versleten matrassen tot poetsvrouwen die medicatie verdelen: overheid sluit illegaal woonzorgcentrum definitief

In februari bracht het Nieuwsblad enkele getuigenissen over de schrijnende situatie bij Serving You, een woonzorgcentrum dat eigenlijk nooit als woonzorgcentrum uitgebaat mocht worden. Van versleten matrassen en poetsvrouwen die medicatie verdeelden tot zorgkundigen die injecties gaven: het rijtje was lang. Minister Hilde Crevits (CD&V) kwam vrijdagmiddag naar Bredene om bekend te maken dat Serving You nu definitief dicht moet.

Lees meer »

Koude nachten op komst: dit kan je doen om je tuin te beschermen

De komende nachten duiken de temperaturen flink naar beneden. Vanaf woensdagnacht zou het aan de grond zelfs weer kunnen vriezen. En dat is slecht nieuws voor sommige bloemen en planten in je tuin. "Wie de voorbije dagen iets te enthousiast gestart is met tuinieren, kan wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen", zegt tuinexpert Angelo Dorny. Dit zijn enkele tips.

Lees meer »

Gerecht geeft groen licht: ondanks proefperiode mag man van Nicki Minaj meereizen tijdens haar wereldtournee

Hoewel de echtgenoot van zangeres Nicki Minaj (39), Kenneth Petty, zich momenteel aan strikte voorwaarden moet houden door zijn proeftijd, heeft hij nu toch de toestemming gekregen om de wereldtournee van zijn vrouw bij te wonen. De man werd in 2022 veroordeeld tot een jaar huisarrest en drie jaar proeftijd omdat hij zich niet had geregistreerd als zedendelinquent.

Lees meer »

Politie vindt achtergelaten tas met materiaal in om aanslag te plegen en pakt twee verdachten op in Borgerhout

In Borgerhout heeft de politie twee verdachten opgepakt, nadat er eerder op de avond een verdacht pakket was gevonden in de Bijlstraat. Daarin zou materiaal gezeten hebben om een aanslag te plegen. De twee verdachten, die werden gearresteerd zaten in een voertuig met een Nederlandse nummerplaat. De voorbije dagen werden in en rond Antwerpen verschillende aanslagen op korte tijd gepleegd.

Lees meer »

POLL. Na de kritiek van Bart Verhaeghe: had Club uitstel moeten krijgen? En zou u de play-offs (en puntenhalvering) afschaffen?

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand.” Club-voorzitter Bart Verhaeghe (59) klaagde na de kwalificatie van Club Brugge voor de halve finales van de Conference League, en de daarbij horende overvolle kalender voor blauw-zwart, opnieuw de organisatie van onze competitie aan. Maar hoe moet die dan wel georganiseerd worden? Kiest u voor play-offs of niet? En met hoeveel ploegen? Laat het

Lees meer »

Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek”

Begin dit jaar vroeg de Waregemse textielfabrikant Mc Three het faillissement aan. Nu biedt het grootste Europese veilingplatform Troostwijk Auctions het hele machinepark van het bedrijf te koop aan. Voor weefmachines werd al meer dan 100.000 euro geboden.
The post Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.
The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »