Vier voertuigen betrokken bij zwaar ongeval nadat bestuurder onwel wordt, twee auto’s total loss

Woensdagmiddag is langs de Brugse Steenweg in Uitkerke een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een bestuurder werd onwel en botste tegen drie andere wagens en een leegstaand pand. Twee bestuurders werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. “Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend”, aldus korpschef Dimitry Van Damme.

 

Meer krantenkoppen in België

Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek”

Begin dit jaar vroeg de Waregemse textielfabrikant Mc Three het faillissement aan. Nu biedt het grootste Europese veilingplatform Troostwijk Auctions het hele machinepark van het bedrijf te koop aan. Voor weefmachines werd al meer dan 100.000 euro geboden.
The post Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLL. Nadat hij/zij zich brutaal mengde tijdens eliminatieproef: weet jij wél wie de mol is? Stem hier op jouw verdachte

Na Gillian, Karolien en Philippe valt nu ook Coco af. Er zijn nog vijf kandidaten over in ‘De mol’ en één verrader dus. Die speelt het spel dit jaar bijzonder brutaal. Hij of zij ging zelfs een rechtstreekse confrontatie aan met de deelnemers tijdens in het invullen van de eliminatieproef. Met als resultaat: Coco die zich toch liet verleiden, maar

Lees meer »

Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke

De afdeling Flooring Solutions van de Waregemse Beaulieu International Group wil de productie van matten en vinyltegels in Wielsbeke stopzetten. Door die beslissing dreigen tot 95 werknemers hun job te verliezen. De vakbonden zijn allerminst verrast.
The post Vakbonden niet verrast door dreigend jobverlies bij Beaulieu in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gent herdenkt Roemeense jongen Raul (9) met gedichtenmonumenten  

In Gent zijn bij een plechtigheid aan de school en de vindplaats van het lichaam van Raul gedichten onthuld om de jongen te herdenken. Ze vormen een monument om stil te staan bij slachtoffers van familiaal geweld. Raul werd een jaar geleden teruggevonden, zijn lichaam droeg sporen van mishandeling. De Roemeense jongen was 9. Zijn moeder en ex-stiefvader zitten in

Lees meer »

Brandweer redt jonge ree uit Albertkanaal in Olen

In Olen heeft de brandweer een jonge ree gered uit het Albertkanaal. Een voorbijganger merkte het dier gisteravond op en verwittigde de brandweer. "We zijn blij dat we het dier hebben kunnen redden, want we worden vaak ook opgeroepen voor een dood dier in het water", zegt Kristof Geens van brandweerzone Kempen.

Lees meer »

“Het zal mij niet genezen, maar geeft me wel veel steun”: Celeste brengt lied uit over gevecht tegen anorexia

Celeste Devoldere vecht al elf jaar tegen anorexia, maar houdt van zingen. Dankzij producent Jean-Marie Inion, muzikant Dries Chaerle en singer-songwriter Lotte Fontaine kon ze haar droom verwezenlijken en het liedje ‘Lief Monster’ opnemen over haar strijd tegen de eetstoornis. “Je staat er niet alleen voor! Dat is de boodschap die ik wil meegeven.”
The post “Het zal mij niet

Lees meer »

Laatste week om te stemmen op Groeningepark voor Prijs Publieke Ruimte 2024

Het Groeningepark, dat vorig jaar transformeerde van een grijze parking naar een groene oase in onze stad, is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2024. Kortrijk maakt bovendien ook kans op de publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot 24 april via deze link.
The post Laatste week om te stemmen op Groeningepark voor Prijs Publieke Ruimte 2024 appeared

Lees meer »

Kwart meer kinderen in Vlaanderen kreeg sociale toeslag in 2023: toename door uitbreiding doelgroep

Een kwart meer kinderen in Vlaanderen heeft in 2023 een sociale toeslag gekregen. In totaal gaat het om ruim een half miljoen kinderen, oftewel 100.000 meer (27 procent) dan in 2022. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het Agentschap Opgroeien donderdag heeft gepubliceerd. De toename is vooral het gevolg van twee belangrijke uitbreidingen van de doelgroep van de sociale toeslag.

Lees meer »

Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Het Sinjakoor uit Menen en het koor Sursum Corda uit Gullegem slaan de handen in mekaar voor ‘Whispers of Ireland’. Samen met de folkband The Swigshift zorgen ze op zaterdag 20 april in Menen en op zaterdag 27 april in Gullegem voor een Ierse avond met Ierse liederen en folkmuziek.
The post Sinjakoor en koor Sursum Corda organiseren Ierse avond

Lees meer »