Vier op een rij: Lorena Wiebes alweer de beste in Scheldeprijs na sterke sprint

Lorena Wiebes heeft voor de vierde opeenvolgende keer de Scheldeprijs gewonnen. “Het was duwen en trekken, maar ik vond voldoende ruimte om te sprinten.” De Nederlandste haalde het in een massasprint voor Charlotte Kool en Martina Fidanza. SD Worx-Protime leverde perfect werk voor de topfavoriete door de koploopsters net op tijd in te rekenen. Marthe Truyen is de beste Belgische op de zesde plaats. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »

Tomorrowland laat in beslag genomen drugs testen op het terrein: “Synthetische drugs zijn in opmars”

Nieuw sinds dit jaar: in beslag genomen drugs die op het terrein van Tomorrowland zélf worden getest. 141 stalen werden gisteren binnengebracht bij NICC, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie. “Wat opvalt is dat festivalgangers vaak meer dan één soort drugs op zak hebben.” Nochtans is de festivalorganisatie duidelijk over verboden middelen op het terrein. “Als je betrapt wordt,

Lees meer »

Sarah (28) heropent modieuze kapperszaak in Sky District: “Wens van mijn oma in vervulling gebracht”

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Sarah Leona heropende zaakvoerster en bezielster Sarah Vanheuverbeke (28) op dinsdag 23 juli met trots haar kapperszaak in het ultrahippe Sky District. Ook het interieur kreeg een volledige metamorfose. “In Marokko was ik erg onder de indruk van de oosterse bouwstijl. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon”, klinkt het alvast.<br

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.
The post Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die 2’06”61”

De Moore-Guldensporenmeeting levert traditioneel heel wat persoonlijke records op. Een van de meest opvallende was die van Maaike Vander Cruyssen (19). Ze verpulverde haar besttijd van 2’08”34 naar 2’06”61 en voert daarmee de Belgische junioren jaarranglijst aan met maar liefst 3 seconden voorsprong.
The post Atlete Maaike Vander Cruyssen zet nieuwe besttijd neer in Kortrijk: “Heel tevreden met die

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »