Veel – onveilige – spoorwegovergangen in ons land: het gevolg van onze ruimtelijke ordening

Naar aanleiding van het tragische ongeval aan een spoorwegovergang in Rotselaar rijst de vraag waarom er in ons land zo veel ongevallen aan spoorwegovergangen gebeuren. Is het dan niet mogelijk om die gevaarlijke punten gewoon veiliger te maken, bijvoorbeeld door ze te vervangen door een tunnel onder of een brug boven de sporen. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Madonna dreigt show te stoppen in Miami: “Geef me respect”

Madonna (65) heeft tijdens een show in Miami in de VS haar geduld verloren. “Ik werk me kapot, ik verdien dit. Geef me respect”, zei ze aan het publiek. Maar volgens haar fans op sociale media was die tirade niet voor hen bedoeld. Ze zou zich hebben gericht tegen haar entourage. Er zouden technische problemen zijn geweest en er was

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. Kan De Ketelaere met Atalanta voor stunt zorgen tegen topfavoriet Liverpool?

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

Brugse Chocolatier Dominique Persoone op audiëntie bij de paus

De Brugse chocolatier Dominique Persoone mocht woensdag 10 april op audiëntie bij de paus in Rome. En dat had alles te maken met de bewondering van de paus voor het sociaal project van Persoone in Congo, waar hij de lokale bevolking aan werk en een eerlijk loon helpt in zijn chocoladefabriek. “De paus maakte een zeer warme en betrokken indruk”,

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

Wandelaarster die schedel van Émile (2,5) vond, vertelt haar kant van het verhaal: “Ik wist meteen dat hij het was”

“Mentaal en fysiek uitgeput”: zo voelt de wandelaarster die de schedel van de vermiste Émile (2,5) aantrof zich op dit moment. Dat vertelt de vrouw zelf aan de Franse nieuwszender ‘BFM TV’, in haar eerste interview sinds de gruwelijke ontdekking. “Tijdens mijn wandeling zag ik plots iets wit liggen in het midden van de weg. Ik wist meteen dat het

Lees meer »

Xabi Alonso en Leverkusen zijn fan: net nu de Duitse top meekijkt, staat beste El Khannouss op (en dat zien ze bij Genk graag gebeuren)

Zijn afscheidstournee is sterk ingezet. Net op het moment én op het podium dat de topclubs Bilal El Khannouss (19) komen bekijken, neemt de Marokkaanse middenvelder Racing Genk bij de hand. RB Leipzig en met name Bayer Leverkusen volgen het met argusogen. Een van die twee Bundesliga-clubs lijkt een mogelijk goede keuze. Dat meent ook onze huisanalist Marc Degryse. Al

Lees meer »

Oppositie wint parlementsverkiezingen in Zuid-Korea

In Zuid-Korea heeft de sociaalliberale Democratische Partij (DP) haar meerderheid in het parlement aanzienlijk vergroot bij de parlementsverkiezingen van woensdag. Dat blijkt uit de exitpolls. Daarmee stevent de conservatieve partij PPP van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol af op een nederlaag.

Lees meer »

Na de promotie kruist Beerschot de vingers voor een overname

Na de promotie die “niemand had verwacht” hopen de Vlaamse aandeelhouders van Beerschot nog deze week hun club te verkopen aan een Aziatische groep. Volgend seizoen wil het stamnummer 13 opnieuw in zijn geliefde rol kruipen: die van de David van het Kiel die de Goliath uit Deurne-Noord kietelt.

Lees meer »

“Nooit verwacht dat het zo’n vaart zou lopen”: cast van VTM-telenovelle ‘Milo’ brengt single uit en plant zomerse concerttournee

In de VTM-telenovelle ‘Milo’ speelt Mathias Mesmans (22) een popster, maar binnenkort staat zijn fictieve personage misschien echt hoog in de Ultratop naast hoofdrolspeelster Camille. Als Liam brengt hij vrijdag zijn debuutsingle ‘Mezelf verlies’ uit. En nog meer nieuws van het ‘Milo’-front: deze zomer volgt er ook concerttournee met de acteurs door Vlaanderen.

Lees meer »

Hekkensluiter BS Geluveld blijft geloven in redding

BS Geluveld slikte vorig weekend een zware 9-0 nederlaag op bezoek bij Club Roeselare. Een pijnlijke avond voor de hekkensluiter in tweede provinciale en al zeker voor doelman Daniel Gorin. Door het verlies blijft Geluveld, met nog drie speeldagen te gaan, laatste in de stand. Het staat vier punten achter op KFC Poperinge en vijf op SC Zonnebeke en SV

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Meerdere doden bij Russische bombardementen op verschillende Oekraïense steden

Bij Russische bombardementen op verschillende Oekraïense regio’s zijn minstens zes mensen om het leven gekomen. Er zijn ook verschillende gewonden gevallen. Het Internationale Atoomenergieagentschap heeft intussen gewaarschuwd dat Russische aanvallen zoals die op de kerncentrale van Zaporizja zondag “het risico op een groot nucleair ongeluk aanzienlijk vergroten”. Lees hier de updates van maandag 8 april terug.

Lees meer »

VS en Japan willen veiligheidsalliantie versterken

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Japanse premier Fumio Kishida vandaag ontvangen voor een staatsbezoek. Beide leiders zullen het in Washington hebben over de militaire samenwerking tussen de twee landen. De VS willen die samenwerking met Japan versterken en ook hun strijdkrachten in het Aziatische land moderniseren.

Lees meer »

235 Belgen wachten nog altijd op evacuatie uit Gaza

In de Gazastrook wachten nog steeds zo’n 235 Belgen en rechthebbende Palestijnen op een evacuatie naar België. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een gevaarlijke tocht naar het zuiden van Gaza en moeizame veiligheidsprocedures bemoeilijken een terugkeer naar België. Eerder konden 489 anderen het gebied wel succesvol verlaten.

Lees meer »