Turkije ziet inflatie stijgen naar bijna 70 procent

16:02 De Turkse inflatie is in maart voor de vijfde maand op rij gestegen, hoewel de centrale bank het voorbije jaar de rente fors heeft verhoogd. 

Meer krantenkoppen in België

REACTIES. “Nu willen we absoluut die finale”: Vanaken had dit maand geleden nooit voor mogelijk geacht

Eén matige helft in de stadsderby tegen Cercle Brugge. Wat daarop volgde, had niemand dit seizoen nog verwacht van Club Brugge. Twee topmatchen in de competitie werden overtuigend gewonnen, een tweeluik tegen PAOK in een Europese kwartfinale werd vakkundig afgehandeld. Met dank aan tussenpaus Nicky Hayen, die ook in Thessaloniki de juiste knoppen indrukte. Een eerste succesje voor de T1

Lees meer »

Verdienstelijke Izegemnaars in de bloemetjes tijdens Gouden Merletjes

De stad Izegem heeft tijdens zijn jaarlijkse Gala van de Gouden Merletjes verschillende verdienstelijke inwoners, verenigingen of initiatieven in de bloemetjes gezet. Wie zich in 2023 onderscheidde op het vlak van onder andere sport, evenementen of als vrijwilliger kreeg een mooie award.
The post Verdienstelijke Izegemnaars in de bloemetjes tijdens Gouden Merletjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa, zet ze vandaag kers op de taart?

Belgian Cat Emma Meesseman is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Vandaag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie – Hezbollah-leden gedood bij Israëlische aanval in Libanon

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »

Het dilemma van Zelensky: verdedigt hij Kiev of het front? Experts leggen uit

Het tekort aan luchtafweer is in Oekraïne nu zó groot dat president Zelensky moet kiezen: verdedigt hij hoofdstad Kiev of het front? Wat is het volgende dominosteentje dat daar dreigt te vallen? Hoe lang houdt Oekraïne deze spreidstand nog vol? We vroegen het aan oorlogsreporter Arnaud De Decker – net terug uit Oekraïne – en aan oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Minister Vandenbroucke over recordaantal geheime deals met farmabedrijven: “Ook nog nooit zoveel korting” 

Ons land sluit steeds meer geheime deals met farmabedrijven. Het gaat ondertussen om overeenkomsten voor in totaal 2,8 miljard euro, dat bedrag was nog nooit zo hoog. Dat schrijft De Standaard. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) erkent dat de manier van werken "niet ideaal" is, maar zegt dat hij hogere kortingen binnenhaalt dan zijn voorgangers.

Lees meer »

Barbara Gandolfi (48) komt voorwaardelijk vrij in onderzoek naar prostitutienetwerk, parket kan nog beroep aantekenen

Als het parket niet in beroep gaat mag Barbara Gandolfi (48) vandaag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Daar zit de Oostendse ex-playmate al een maand vast voor vermeende betrokkenheid bij mensenhandel en prostitutie. “Ze heeft daar niets mee te maken”, klinkt het bij haar advocaat.
The post Barbara Gandolfi (48) komt voorwaardelijk vrij in onderzoek naar prostitutienetwerk, parket kan nog

Lees meer »

PS’er die omstreden bezoek van imam aan Brussels Parlement organiseerde, eist 2 miljard euro schadevergoeding van stad Brussel: “Mijn leven staat op zijn kop”

Twee miljard euro: dat is het duizelingwekkende bedrag dat de Brusselse PS-verkozene Mohammad Nasir van de Brusselse gemeenteraad eist als schadevergoeding. Nasir beweert namelijk zware morele schade te hebben geleden door de controverse die ontstond toen een imam tijdens een bezoek aan het Brussels Parlement Koranverzen begon te prediken.

Lees meer »

Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland

In Bayreuth, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, zijn twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie laten weten. De twee, die ook de Duitse nationaliteit hebben, worden ervan verdacht sabotage-acties te hebben gepland met het doel de Duitse militaire steun voor Oekraïne te ondermijnen.

Lees meer »

27 keer ging hij vrijuit, maar nu vliegt pyromaan (51) toch in de cel

Al dertig jaar lang wordt de 51-jarige Dieter K. uit Balen gelinkt aan brandstichtingen. Hij zou zelfs de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. In het verleden ging hij voor 27 brandstichtingen nog vrijuit bij gebrek aan bewijs. Dit keer is hij echter veroordeeld tot 5 jaar cel én een gigantische schadevergoeding voor pyromanie in zijn eigen dorp.

Lees meer »