Turkije ziet inflatie stijgen naar bijna 70 procent

16:02 De Turkse inflatie is in maart voor de vijfde maand op rij gestegen, hoewel de centrale bank het voorbije jaar de rente fors heeft verhoogd. 

Meer krantenkoppen in België

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »

KIJK. Kat Kerkhofs draait broeierige set in volle Rave Cave op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »

‘Moordstrookjes’ op N12 in Malle worden veiliger gemaakt: “Meer ruimte voor fietsers door schrappen rijstrook”

In Malle starten begin september werken op de N12 om die weg veiliger te maken voor fietsers. Op dit moment is de afstand tussen de fietspaden en de rijvakken erg klein op de verbindingsweg tussen Westmalle en Sint-Antonius (Zoersel). Pas over enkele jaren komen er volledig afgescheiden fietspaden, maar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Antwerpsesteenweg in afwachting

Lees meer »

LIVE. 800.000 reizigers getroffen door “grootschalige aanval” met opzettelijke brandstichtingen op TGV-net

De Franse spoormaatschappij SNCF is slachtoffer geworden van “een grootschalige aanval” om het netwerk plat te leggen. De dienstverlening van de TGV-hogesnelheidstreinen is dan ook volledig verstoord. En dat uitgerekend op het moment dat in Parijs de Olympische Spelen van start gaan. Zo’n 800.000 reizigers zouden getroffen zijn. Volg alle ontwikkelingen via onze liveblog.

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Cercle Brugge treft Noorse Molde of Deense Silkeborg bij kwalificatie voor derde voorronde van Europa League

Cercle Brugge ontmoet in een mogelijke derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Molde en het Deense Silkeborg. Dat is het resultaat van de loting van maandag in het Zwitserse Nyon. Cercle moet zich wel nog plaatsen voor die derde voorronde. Het treft de komende weken het Schotse Kilmarnock in de tweede voorronde

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »