Belgische inflatie klimt verder: lonen van een half miljoen bedienden stijgen met 1,48 procent

11:30 De levensduurte in België is de voorbije maand gestegen naar 1,35 procent. Een half miljoen bedienden ziet hun loon in januari met 1,48 procent stijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in tweede tijdrit, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

“Europees spelen was voor Cercle een feest”: Groen-zwart op zucht van vierde Europese campagne

Door de winst in Antwerp is Cercle zeker van minstens de vijfde plaats en dus een barragematch tegen KAA Gent voor een Europees ticket. Groen-zwart kan zelfs nog vierde worden wat goed is voor een rechtstreekse kwalificatie over de landsgrenzen heen. In het verleden speelde Cercle drie keer Europees. Wim Kooiman, Dominique Vanmaele en Lukas Van Eenoo maakten het mee.<br

Lees meer »

Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen”

Na een carrière van tien jaar als private banker en bankdirecteur slaat Alex Van Hulle een nieuwe professionele weg in. De Gistelnaar zet zijn schouders onder Bowers.be, een bouw- en installatiebedrijf dat volop de duurzame energiekaart trekt. “Wij willen mensen met (ver)bouwplannen ontzorgen.”
The post Bankier schoolt zich om tot aannemer: “We willen mensen met (ver)bouwplannen compleet ontzorgen” appeared

Lees meer »

OVERZICHT. Zirkzee niet in voorlopige EK-selectie Nederland, Bart Verbruggen wel – Mbappé voert Franse sterrenensemble aan

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Alweer pijnlijke stilte in Brits koningshuis: huwelijksjubileum van prins Harry en Meghan Markle genegeerd

Het was gisteren een heuglijke dag voor prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, want ze vierden hun huwelijksjubileum. Het koppel, dat intussen ook twee kindjes heeft, is zes jaar getrouwd. Maar niet iedereen vierde mee. Bij de familie van Harry, het Britse koningshuis, bleef het ijzig stil. Hoewel er bij andere royals wel erkenning komt bij een huwelijksjubileum, werd

Lees meer »

Athenaschool neemt deel aan elektrisch kartevent

De Athena STEM-school uit Heule neemt met drie teams deel aan de Greenpower Challenge Races in het Franse Lens (verreden op 16 mei) en op het circuit van Zolder (26 mei). “Onze school probeert haar studenten altijd aan te moedigen om te innoveren, ontwerpen en complexe uitdagingen op te lossen. De Greenpower Challenge is hier een uitstekend platform voor”, zegt

Lees meer »