Trump gaat opnieuw fel tekeer tegen Biden: “Hij heeft een bloedbad aan de grens veroorzaakt”

Het migratiebeleid van Amerikaans president Joe Biden (81) heeft geleid tot “een bloedbad” aan de grens met Mexico. Dat heeft Donald Trump (77) gezegd in een klaagzang over zijn Democratische rivaal. “Biden heeft de slachtpartijen en de chaos van over de hele wereld meegebracht en in onze achtertuin gedumpt”, sneerde Trump. 

Meer krantenkoppen in België

Marktkramers in De Haan over hun geliefde stiel: “Op de markt staan is hobby en werk tegelijk”

April is Maand van de Markt, en dus gingen wij tijdens de paasvakantie de temperatuur even opmeten op de woensdagmarkt in De Haan, waar we tussen beddengoed, handtassen en ‘wonderdoekjes’ in de typische marktambiance verzeilden. “De markt boert achteruit, maar fijne buren maken al veel goed”, klinkt het bij enkele vaste marktkramers. “Wat ook leuk is aan de markt: onderweg

Lees meer »

INTERVIEW. Tomas De Soete: “Het moest met Siska koste wat kost blijven duren. Maar dat was niet de goeie mindset om het duurzaam te maken”

Hij wordt bijna vijftig, maar minstens twee dingen doet Tomas De Soete deze dagen nog met het aanstekelijke enthousiasme van een dertiger. Radio maken bij Willy. En hoteldebotel verliefd zijn. “Het is met de moeders van mijn kinderen niet gelukt en dat is jammer. Maar ik heb het geloof in de liefde nooit verloren – gelukkig maar.”

Lees meer »

Klein geschut versus grote kanonnen: wie zijn de vier Belgische tennisdames die Team USA bekampen? “Angst is niet het juiste woord”

Als dat maar niet op een ‘afslachting’ uitdraait: de beste Belgische tennisdames in de kwalificaties van de Billie Jean King Cup cirkelen rond de 300ste plaats op de wereld en staan tegenover Team USA met kanonnen uit de top-30. Wie zijn de vier speelsters die zich ‘opofferen’ voor België? “Postief of negatief, we kunnen veel leren uit deze wedstrijden.”

Lees meer »

‘Bedrijvendokter’ Guido Dumarey doet verrassend nieuw bod op Van Hool: toch nog meer jobs gered?

Busbouwer Van Hool is vandaag officieel failliet verklaard. Deze ochtend vroeg het bedrijf het faillissement aan. Het bedrijf uit Koningshooikt wordt overgenomen door de Nederlandse VDL Groep (autocars en bussen) en het Duitse Schmitz Cargobull (opleggers). 1.550 tot 1.850 van de 2.500 jobs verdwijnen, dat zijn er méér dan verwacht. Zakenman Guido Dumarey bracht in alle vroegte nog een bod

Lees meer »

LIVEBLOG LIVERPOOL-ATALANTA. 0-2 voor de Italianen: De Ketelaere met een geweldige assist voor Scamacca

Atalanta kijkt in de kwartfinales van de Europa League Liverpool in de ogen. Een moeilijke opgave voor de ploeg uit Bergamo, want de troepen van Jürgen Klopp zijn de topfavoriet voor de eindzege. Kan een net teruggekeerde Charles De Ketelaere voor een shock zorgen met een overwinning op Anfield? Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat

Lees meer »

INTERVIEW. Worden benzine, diesel en je winkelkar duurder na de aanval? En wat nu met aandelen? Hoofdeconoom schetst impact op je portemonnee

De Iraanse aanval op Israël kan de olieprijzen nog verder doen stijgen en dat zullen we aan de pomp voelen. Maar als de oorlog in het Midden-Oosten verder escaleert, zullen de negatieve gevolgen voor ons nog veel groter zijn. Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, legt uit wat we mogen verwachten. “Dit maakt veel mensen nerveus.”

Lees meer »