Slachtoffer van dodelijke aanrijding met trein is 16-jarige jongen uit Rotselaar: “Op die plek had al een brug voor fietsers moeten staan”

Aan het station van Wezemaal, bij Rotselaar, is dinsdagavond een 16-jarige fietser om het leven gekomen. De jongen uit Rotselaar probeerde de sporen over te steken, ondanks het rode licht en de slagboom die al naar beneden was, maar werd met zijn fiets gegrepen door een aanrijdende trein. Dat gebeurde op een overweg, waar al een brug had moeten staan voor fietsers en voetgangers.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Demir trekt naar Raad van State tegen Waalse terugdraaiende teller

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is bij de Raad van State een procedure gestart tegen een besluit van de Waalse regering waarmee de terugdraaiende teller in Wallonië tot 2030 wordt bevestigd. Nadat het Grondwettelijk Hof de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigde in 2021 is het volgens de N-VA-minister niet meer dan “rechtvaardig” dat ook de Waalse regeling

Lees meer »

Gerecht houdt reconstructie van moord op Veronique (36) in Knokke-Heist

Speurders houden vandaag in Knokke-Heist een reconstructie van de haast ongezien brutale moord op Veronique Nobus (36). Zij werd 4,5 maanden geleden met meer dan 200 messteken om het leven gebracht door haar ex Jürgen M. (41).
The post Gerecht houdt reconstructie van moord op Veronique (36) in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: “De drie liveshows in Lotto Arena worden dus een afscheid”

Na drie succesvolle seizoenen komt ‘James de musical’ voorlopig niet terug op Play4. “Samen met de zender is besloten om plaats te maken voor nieuwe projecten”, reageert televisiemaker James Cooke (39). “Als we de lat zo hoog willen blijven leggen is een pauze aangewezen. En het is natuurlijk ook een duur programma om te maken.” Eerst zijn er dit weekend

Lees meer »

“Ik had het gevoel dat ik een nummertje was in een fabriek”: Dina Tersago draagt nieuw project dat mensen met kinderwens ondersteunt warm hart toe

Novellas Healthcare lanceert een project dat ondersteuning biedt aan mensen met een kinderwens, op elk moment van de weg. Zij kunnen in Mechelen, Ternat en via het internet sessies volgen bij fertiliteitscoaches, een diëtiste, een rouwconsulent en een psycholoog. Dina Tersago en Klaas Delrue, die door ‘een traject’ gingen, dragen het initiatief een warm hart toe. “Op medisch vlak is

Lees meer »

LIVEBLOG SHEFFIELD UNITED-BURNLEY (za, 16u). Behoudt Kompany een sprankeltje hoop in degradatiestrijd met zege in kelderkraker?

Rond 16u start de wedstrijd tussen Sheffield United en Burnley. Voor het Burnley van Kompany is het een cruciale match in de strijd om het behoud. Met nog vijf matchen te gaan begint de tijd te dringen voor de Clarets, dat op zes punten van de veilige zone staat. Kan Kompany een levensbelangrijke wedstrijd tot een goed einde brengen? Volg

Lees meer »

Bekijk: podcast ‘Snapt ge mij nu?’ live vanop het VRT NWS-Kiesfestival

Voor #KIES24 praat journalist Aurélie Boffé in haar podcast ‘Snapt ge mij nu?’ met bekende jongeren die een eerste keer gaan stemmen of die al een keertje hebben gestemd. Hebben ze zin om te stemmen? Zijn ze daarmee bezig? Welke thema’s zijn voor hen belangrijk? Wat verwachten ze van politici? De podcast werd voor de gelegenheid live opgenomen op het

Lees meer »

RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs”

Twee wedstrijden voor het einde doet RC Bissegem nog mee voor een eindrondeticket. Het zag er aanvankelijk toch helemaal anders uit. Na de eerste periode had Racing amper vier punten gesprokkeld, stond het afgetekend op de allerlaatste plaats. Pas toen Pascal De Vreese zijn voorganger Claude De Weirdt aan het sportieve roer kwam aflossen, kwamen de blauwhemden weer tot leven.<br

Lees meer »