Schimmel op de muren en overal vuil: bewoners leven in erbarmelijke omstandigheden

Op de muren staat schimmel, de douches en toiletten zijn ronduit onhygiënisch. De bewoners van logementshuis Concordia in Genk leven in erbarmelijke omstandigheden. De stad is op de hoogte. “We stonden op het punt om de procedure van onbewoonbaarheid op te starten toen de uitbater failliet ging.”

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook al sterk op de brug? Derwael maakt straks EK-plannen bekend, half-Amerikaanse Webster-Longin surprise in selectie

De balk verzekerde Nina Derwael van Parijs 2024, maar hoe sterk is ze al op de brug? Het EK begin mei kan haar wijzer maken. Vandaag geeft Derwael een update over haar plannen en schouder bij de bekendmaking van de vijfkoppige EK-selectie. Bij die selectie hoort een ‘surprise’: de half-Amerikaanse Mika Webster-Longin, een gymnaste met een hoge x-factor.

Lees meer »

“We zijn van hier en werken dus met mensen van hier”: Ghislaine (73) staat al ruim 30 jaar op de markt met kaas

April is Maand van de Markt. Tijdens die maand worden de West-Vlaamse lokale markten extra in de kijker gezet. Deze week stellen we De Kaasbolle voor. Voor Andy Claus en zijn moeder Ghislaine Poot is de wekelijkse vrijdagmarkt in Wervik een thuismatch.
The post “We zijn van hier en werken dus met mensen van hier”: Ghislaine (73) staat al ruim

Lees meer »

Mollenvanger Marc in gesprek met Coco, het vierde slachtoffer van de Mol: “Veel gevloekt, maar in het Spaans klinkt dat mooier”

We zijn halfweg een adembenemend ‘De Mol’-avontuur in Sicilië. Hoog tijd dus om even de balans op te maken. Vorige week deed derde afvaller Philippe op onnavolgbare wijze een schaap en een geit na, deze week volgde Coco zijn voorbeeld met een imitatie van een kip. Niet doen! Want zelfs een deal met de Mol kon Marta Corbillo Colom, Coco

Lees meer »

KIJK. Lenny Kravitz toont z’n gespierde lichaam en fans kunnen hun ogen niet geloven: “Hij lijkt wel 33 jaar!”

De Amerikaanse zanger Lenny Kravitz is duidelijk niet bang om met zijn lichaam te pronken. De 59-jarige zanger is dan misschien geen jong veulen meer, dat is alleszins niet te zien aan zijn gespierde lichaam. In bloot bovenlijf post hij op Instagram een filmpje waarin hij de vinyleditie van zijn aankomende album promoot. Al hebben zijn volgers het toch vooral

Lees meer »

Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague

Fenerbahçe en Belgian Cat Emma Meesseman hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De grote favoriet in de Final Four won in de Servet Tazegul Arena met 89-80 van de Turkse thuisploeg CBK Mersin.
The post Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede titel op rij in EuroLeague appeared first

Lees meer »

“Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app

Dankzij een toevallige ontmoeting in Amsterdam mogen Sietse Schelpe (41) en Marloes Decraemer (41) naar Startup Grind in Silicon Valley, de belangrijkste samenkomst voor veelbelovende starters in de techwereld. Het echtpaar bouwt aan Wetime, een innovatief platform waarbij artificiële intelligentie in een handomdraai een kant- en klare reis of citytrip voor je genereert.
The post “Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”:

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Wedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers – Kopecky: “Niet veel getraind, maar voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »