SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik

Na een mindere periode pakte SC Wielsbeke een deugddoende overwinning tegen Aalter. Nu wil het voort opbouwen naar de eindronde toe. Eerste opdracht: de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Wervik.

“Het liep inderdaad iets minder bij het begin van de derde periode en dat was een samenloop van omstandigheden”, geeft T1 Maarten Deschuymere toe. “Er waren een aantal afwezigen en ook spelers die onder hun normale niveau acteerden. Ook zagen wij in verschillende matchen dat de twijfel in de rangen sloop bij een achterstand.”

“Op Blankenberge kwam er ondanks de nederlaag een kentering in die zin dat er opnieuw een ploeg op het veld stond. Dat gaf vertrouwen voor de match tegen Aalter. Ik schoof in die partij wel linksback Jonathan Verstraete door naar de aanval om meer snelheid te krijgen naast Jari Dejagere. Een geslaagde ingreep blijkbaar, want Jonathan Verstraete scoorde drie keer. Enig minpuntje was dat er na de 2-1 weer enige twijfel opdook. Dat was nergens voor nodig, want wij bewezen al dat wij heel wat kwaliteiten hebben in de groep. Wij scoorden nog een derde keer en de zege deed heel veel deugd.”

Vertrouwen

“Wij kunnen daar ook vertrouwen uit tanken voor de verplaatsing naar Wervik. Wij hebben het daar meestal moeilijk tegen een defensief sterke ploeg, maar dikwijls pakten wij daar wel punten. Daarna krijgen wij nog Wolvertem-Merchtem, Erpe-Mere United en Wambeek Ternat en in feite zien wij die matchen allemaal in functie van de eindronde. Uiteraard proberen wij nog zoveel mogelijk punten te pakken, maar daarnaast wil ik verschillende spelers de nodige speelminuten geven en hen zo klaarstomen. De geblesseerden zijn ondertussen terug.”

“Zo zat Alessio Van den Broucke de voorbije twee weken al op de bank en zowel op Blankenberge als tegen Aalter viel hij in. Ook met Nicolas Steelant, die de laatste weken een beetje op de sukkel was, komt het helemaal in orde. Eerst focussen wij nu echter op de verplaatsing van zaterdagavond naar Wervik. Opdracht: de zege tegen Aalter bevestigen.” (IVD)

Zaterdag 6 april om 18 uur: E. Wervik – SC Wielsbeke.

The post SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen

Team Belgium liet woensdag via X (het vroegere Twitter) weten dat Emma Meesseman samen met ruiter Jérôme Guéry de vlag van ons land zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Die vindt plaats nu vrijdag.
The post Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen appeared first

Lees meer »

The Voice-winnaar Christophe (43) brengt eerste single uit én zingt meteen in Tien Om Te Zien: “Dat podium heeft een speciale betekenis voor mij”

Precies drie maanden nadat Christophe Verholle uitgeroepen werd tot winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft de 43-jarige Roeselarenaar met ‘Here To Stay’ zijn allereerste single uit. Meer nog, eerder deze week mocht hij het nummer al in primeur brengen op het iconische podium van Tien Om Te Zien. “Het is fantastisch wat ik allemaal mag doen”, aldus

Lees meer »

Corona-alarm gaat af bij Belgische delegatie: “Al enkele olympiërs zijn niet kunnen afreizen door positieve test”

Covid werpt opnieuw zijn schaduw over de Olympische Spelen. En dat heeft Team Belgium al aan den lijve ondervonden. Zo mochten enkele Belgische atleten de voorbije dagen niet naar Parijs vertrekken door een positieve test, dat bevestigde BOIC-hoofdarts Johan Bellemans deze ochtend. Ook het coronaprotocol wordt aangescherpt in Parijs, al is er opnieuw een grote "maar" aan verboden.

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »