SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik

Na een mindere periode pakte SC Wielsbeke een deugddoende overwinning tegen Aalter. Nu wil het voort opbouwen naar de eindronde toe. Eerste opdracht: de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Wervik.

“Het liep inderdaad iets minder bij het begin van de derde periode en dat was een samenloop van omstandigheden”, geeft T1 Maarten Deschuymere toe. “Er waren een aantal afwezigen en ook spelers die onder hun normale niveau acteerden. Ook zagen wij in verschillende matchen dat de twijfel in de rangen sloop bij een achterstand.”

“Op Blankenberge kwam er ondanks de nederlaag een kentering in die zin dat er opnieuw een ploeg op het veld stond. Dat gaf vertrouwen voor de match tegen Aalter. Ik schoof in die partij wel linksback Jonathan Verstraete door naar de aanval om meer snelheid te krijgen naast Jari Dejagere. Een geslaagde ingreep blijkbaar, want Jonathan Verstraete scoorde drie keer. Enig minpuntje was dat er na de 2-1 weer enige twijfel opdook. Dat was nergens voor nodig, want wij bewezen al dat wij heel wat kwaliteiten hebben in de groep. Wij scoorden nog een derde keer en de zege deed heel veel deugd.”

Vertrouwen

“Wij kunnen daar ook vertrouwen uit tanken voor de verplaatsing naar Wervik. Wij hebben het daar meestal moeilijk tegen een defensief sterke ploeg, maar dikwijls pakten wij daar wel punten. Daarna krijgen wij nog Wolvertem-Merchtem, Erpe-Mere United en Wambeek Ternat en in feite zien wij die matchen allemaal in functie van de eindronde. Uiteraard proberen wij nog zoveel mogelijk punten te pakken, maar daarnaast wil ik verschillende spelers de nodige speelminuten geven en hen zo klaarstomen. De geblesseerden zijn ondertussen terug.”

“Zo zat Alessio Van den Broucke de voorbije twee weken al op de bank en zowel op Blankenberge als tegen Aalter viel hij in. Ook met Nicolas Steelant, die de laatste weken een beetje op de sukkel was, komt het helemaal in orde. Eerst focussen wij nu echter op de verplaatsing van zaterdagavond naar Wervik. Opdracht: de zege tegen Aalter bevestigen.” (IVD)

Zaterdag 6 april om 18 uur: E. Wervik – SC Wielsbeke.

The post SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waar komt de diepgewortelde haat tussen Israël en Iran vandaan?

Iran heeft afgelopen nacht bijna 300 drones en raketten op Israël afgevuurd. Die zwerm werd zowat helemaal onderschept door de Israëlische luchtverdediging. De massieve aanval is tekenend voor de diepgewortelde vijandschap tussen de Joodse staat aan de ene kant en het sjiitische regime aan de andere kant van het Midden-Oosten. Afgelopen nacht werd – alweer – geoogst wat 45 jaar

Lees meer »

KIJK. “Liefje, we zijn blijkbaar uit elkaar”: zes weken na live-bruiloft reageren Regi en Kristel op geruchten over hun scheiding

“Liefje, ik heb nieuws. We zijn blijkbaar uit elkaar”, zegt Kristel Hubeny tegen haar kersverse man Regi op een terrasje. Er zouden verschillende geruchten de ronde doen dat het koppel al uit elkaar is van voor hun grote trouw in Zuid-Afrika. “En ik zou ook nog onder contract staan bij jou”, voegt Kristel eraan toe. Regi kan zijn oren niet

Lees meer »

Ongeveer 32 procent van Belgen gaat met fiets naar het werk

In 2023 gebruikte 32 procent van de Belgische werknemers de fiets voor het woon-werkverkeer, voor het hele traject of deels. Dat blijkt maandag uit een BeMob-enquête van de FOD Mobiliteit, waarover federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) communiceert. Het gaat om een stijging in vergelijking met 2019, toen 29 procent van de Belgische werknemers (deels) met de fiets naar

Lees meer »

Uitbater gezocht voor cafetaria Zwembad Brigitte Becue

Farys zoekt in samenwerking met de stad Oostende een nieuwe concessiehouder voor de commerciële uitbating van de cafetaria bij Zwembad Brigitte Becue. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot donderdag 23 mei.
The post Uitbater gezocht voor cafetaria Zwembad Brigitte Becue appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaimie (32) van ‘Down the road’ heeft glansrol te pakken in nieuwe seizoen van ‘Nonkels’: “Acteercarrière te danken aan Rik Verheye”

Gisteren was de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Nonkels’, de Vlaamse humoristische tv-serie over de familie Persyn, te zien op Play4. Na zijn verschijning in ‘Down the road’ en ‘Chantal’, maakte positivo Jaimie Van Kerschaver (32) uit Middelkerke zijn opwachting in de reeks als tuincentermedewerker Gianni: “Ineens stond Rik Verheye achter mij en tikte me op de schouder.

Lees meer »

Emma Meesseman wint voor zesde (!) keer de EuroLeague: “Blij om deel uit te maken van legendes”

Opnieuw een hoogdag voor Belgian Cat Emma Meesseman (30): eerst voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Later op de dag won ze met Fenerbahçe de finale van die EuroLeague. Tegen Villeneuve d’Ascq werd het 106-73. Meesseman was goed voor 22 punten. Voor de zesde

Lees meer »

Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.
The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” appeared first on KW.be.

Lees meer »