‘RE/SISTERS’ strijden tegen onderdrukking via de fotocamera

17:17 De groepstentoonstelling ‘RE/SISTERS’ onderzoekt het raakvlak tussen kunst, klimaatactivisme en (gender)ongelijkheid. Dat klinkt zwaarmoediger dan het in de praktijk is in het Antwerpse FOMU. 

Meer krantenkoppen in België

Begrotingstekort loopt fors op tot 4,4 procent

Het tekort van de Belgische overheden is vorig jaar fors gestegen tot 4,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2023 ging het om 3,6 procent, dat blijkt vrijdag uit nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB) en het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Door de toename steeg de schuldgraad van de overheden, na twee dalingen, tot 105,2 procent.

Lees meer »

Michel Wynsberghe 50 jaar na cadettentitel weer Belgisch kampioen: “Mijn conditie kunnen behouden”

Michel Wynsberghe is meer dan een halve eeuw aan Hermes Atletiekclub Oostende verbonden. Hij begon er als jonge atleet bij de miniemen en is nu nog altijd coach van de langeafstandslopers. Vijftig jaar na zijn Belgische titel op de 800 meter bij de miniemen werd hij onlangs in Louvain-la-Neuve nog maar eens Belgisch kampioen indoor bij de masters +65.
The

Lees meer »

LIVE. “Ik heb het eens kunnen zeggen. Nu kruip ik weer in mijn schulp”: Bart De Pauw geeft eerste interview in ‘De tafel van Gert’

“Ik heb die vrouwen nooit bewust pijn willen doen.” Bart De Pauw (55) geeft dinsdagavond zijn eerste interview in zeven jaar. Dat doet de televisiemaker in een open en uitgebreid gesprek met Gert Verhulst in ‘De tafel van Gert’. Volg hier live de hoogtepunten van de uitzending. “Mijn grootste fout? Ik heb heel veel vervelende berichtjes gestuurd.”

Lees meer »

“Het zal mij niet genezen, maar geeft me wel veel steun”: Celeste brengt lied uit over gevecht tegen anorexia

Celeste Devoldere vecht al elf jaar tegen anorexia, maar houdt van zingen. Dankzij producent Jean-Marie Inion, muzikant Dries Chaerle en singer-songwriter Lotte Fontaine kon ze haar droom verwezenlijken en het liedje ‘Lief Monster’ opnemen over haar strijd tegen de eetstoornis. “Je staat er niet alleen voor! Dat is de boodschap die ik wil meegeven.”
The post “Het zal mij niet

Lees meer »

Bom onder paardenevents in paardenstad Waregem? “Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden hier afgeblazen”

Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op terreinen naast recreatiedomein De Ster in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Nu staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd,

Lees meer »

Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis

Vrienden en familieleden organiseren op zondag 5 mei een benefietwandeling om de ouders van Jules (11) en Otis (9) Voet een financieel duwtje in de rug te geven. Door de spierziekte van de broertjes moeten de ouders een aantal aanpassingen doen in hun huis.
The post Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars

Gouverneur Carl Decaluwé ontving donderdag Tijs Houwen en Niko Serlez, beiden uit Oostende, in zijn ambtswoning, waar hij hen voor hun moedig optreden de burgerlijke medaille 1ste klasse en een certificaat overhandigde.
The post Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

“We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van Geluveld’ eindelijk teruggevonden

De ‘Garfield van Geluveld’ mist een oog en kampt met een bloedend abces, maar vindt al jaren een warme thuis in het Zonnebeekse dorp. Tot hij op de dool raakte. Na een oproep werd hij ontdekt in een grillrestaurant. “We lokten hem met biefstuk, een van onze specialiteiten.”
The post “We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van

Lees meer »

Britse Conservatieven verwerpen bezwaren tegen Rwandadeal

Ondanks aanhoudende kritiek in het Verenigd Koninkrijk hebben de Conservatieven in het parlement opnieuw hun steun gegeven aan de geplande uitzetting naar Rwanda van migranten die irregulier het land binnenkomen. Maandagavond verwierpen ze in het Lagerhuis verschillende amendementen die door het Hogerhuis waren geëist. De oppositie beschuldigde de Tories van geldverspilling en het schenden van internationale verplichtingen met de deal.

Lees meer »