‘RE/SISTERS’ strijden tegen onderdrukking via de fotocamera

17:17 De groepstentoonstelling ‘RE/SISTERS’ onderzoekt het raakvlak tussen kunst, klimaatactivisme en (gender)ongelijkheid. Dat klinkt zwaarmoediger dan het in de praktijk is in het Antwerpse FOMU. 

Meer krantenkoppen in België

210 festivalgangers betrapt met drugs op Tomorrowland, 18 mensen opgepakt omdat ze zonder ticket probeerden binnen te dringen

Het parket van Antwerpen en PolitieZone Rupel hebben een overzicht gemaakt van alle overtredingen die werden vastgesteld tijdens het eerste weekend van het dancefestival Tomorrowland. Daaruit blijkt dat 73 mensen gearresteerd werden om verschillende redenen en er voor meer dan 55.000 euro aan minnelijke schikkingen geïnd werd bij festivalgangers die betrapt werden op drugs.

Lees meer »

Dag na brand in Oostende worden via gat in muur 500 wietplanten ontdekt bij de buren: “En dat met kinderen in het gebouw”

Opvallend nieuws uit de Kaaistraat in Oostende, een dag na de brand in een flatgebouw waarbij een man (35) naar veiligere oorden moest springen. In het aangrenzende gebouw werd via een gat in de muur een wietplantage aangetroffen. Alles wijst erop dat het eerder een toevallige ontdekking was. Een 21-jarige man werd opgepakt. “En zeggen dat er kinderen in die

Lees meer »

Amerikakenners wegen de kansen van Kamala Harris: “Ze is een moeilijkere tegenstander voor Trump dan Biden”

Amerikakenners Michiel Vos en Bart Kerremans wegen de kansen van Kamala Harris, nu ook politiek zwaargewicht Nancy Pelosi de kandidatuur van Kamala Harris als opvolger van president Joe Biden openlijk heeft gesteund. Daarmee lijkt het bijna zo goed als zeker dat Harris het in november zal moeten opnemen tegen presidentskandidaat Donald Trump. "Ze zal vooral de centrumkiezers een geloofwaardig alternatief

Lees meer »

Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder”

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseren de vrijetijdsdiensten van de gemeente, in samenwerking met verschillende verenigingen, en in het kader van het Baekelandt-jaar, de ‘Baekelandt Theaterwandeling’. Een niet te missen evenement waarvan de regie in handen is van Johan Bonte.
The post Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder” appeared

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. “Verrast door wegdek op sommige plekken”: Van Aert, Evenepoel en Kopecky spreken pers toe

Parijs is helemaal klaar voor de dertigste editie van de Olympische Spelen. Morgen is de openingsceremonie, zaterdag komen de eerste Belgen in actie. Onder meer de tijdrit bij de mannen en vrouwen staat dan geprogrammeerd. Met Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky. Zij spreken vanaf 16u30 met de pers, iets wat u integraal hieronder kan opvolgen!

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

Onderzoek gestart na “doelgerichte brandstichtingen” op TGV-spoornet in Frankrijk, inlichtingen- en ordediensten zoeken daders

De Franse inlichtingen- en ordediensten zijn gemobiliseerd om de daders op te sporen die verantwoordelijk zijn voor de "doelgerichte brandstichtingen" op het TGV-spoornet. Er zouden 800.000 reizigers getroffen zijn door de hinder, enkele uren voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ook tussen Brussel en Parijs kunnen er vertragingen zijn, waarschuwt NMBS.

Lees meer »

Fenomenale wielercarrière zit er nu echt op: Peter Sagan rijdt vandaag laatste mountainbikewedstrijd

Nu ook de volledige afscheid van de professionele wielersport. Peter Sagan (34) rijdt vandaag zijn laatste wedstrijd als mountainbiker, zo stuurt zijn ploeg deze ochtend de wereld in. In juni zette Sagan al een punt achter zijn carrière op de weg, waar hij driemaal wereldkampioen werd. De Slowaak kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en werd tweemaal

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »

Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 4 augustus staat er heel wat op het programma in Reningelst, want het is namelijk kermis. Van de Dokiofeesten, tot een tuinterras bij Atelier Hortense en een dartstornooi.
The post Kermis in Reningelst: van de Dokiofeesten tot een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »