CC De Schakel viert 50ste verjaardag met dj-set Silver Sisters

Afgelopen cultuurseizoen vierde De Schakel zijn 50-jarig jubileum. Naast het traditionele programma had het cultuurcentrum heel wat extra’s in petto. De vijftigste verjaardag wordt op zaterdag 16 september afgesloten met een gratis avondfeest met een dj-set van Silver Sisters, een zijproject van de Compact Disk Dummies.

“Het seizoen 22-23 was één groot feest bij cc De Schakel”, vertelt communicatieverantwoordelijke Jorge De Wintere. “Van ons glamoureuze GALA-evenement tot de creatieve hoogstandjes van Plan D in Desselgem, inspirerende Expo-uitjes en onze rijdende schatkamer: De Bus.” In dat museum op wielen waren honderd gouden munten verstopt. Wie er een wist te bemachtigen, kan binnenkort zijn beloning ophalen.

Op het slotfeest van de 50ste verjaardag van De Schakel kan je die gouden munten namelijk omruilen voor een leuk aandenken. “We hebben een prachtige scheurkalender gemaakt met daarin de geschiedenis van het cultuurcentrum. Het is een eerbetoon aan vijf decennia van artistieke bloei, culturele verbindingen en gedenkwaardige momenten die De Schakel hebben gedefinieerd.”

Silver Sisters

Wie geen gouden munt wist te bemachtigen, kan op 16 september deelnemen aan de CirQ Bingo. De Schakel voorziet dan een meeslepende show met een bingomachine op de Zuiderpromenade. “Nadien volgt de muzikale traktatie. De gebroeders Coorevits – de Compact Disk Dummies – geven er het beste van zichzelf met hun funky zijproject Silver Sisters.”

Het feest ter hoogte van de esplanade voor de Schakelbox start om 20 uur en is volledig gratis. (LV)

Meer info vind je op www.ccdeschakel.be/slotfeest

The post CC De Schakel viert 50ste verjaardag met dj-set Silver Sisters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus vloog naar Londen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad: “Hij filmde om de bewakingscamera’s te testen”

Een 40-jarige Bruggeling is voor de Brugse rechtbank vrijgesproken voor voyeurisme. In de kleedhokjes van het LAGO-zwembad in Brugge zou B.D. een 13-jarig meisje gefilmd hebben met zijn gsm, maar zelf ontkende hij dit met klem. Zijn uitleg voor wat er wél gebeurde, was opmerkelijk.
The post Veertiger vrijgesproken voor voyeurisme in pashokje van 13-jarig meisje in Brugs zwembad:

Lees meer »