Provincie West-Vlaanderen zoekt 1 uitbater om 7 cafetaria’s van provinciale domeinen open te houden, oppositie niet akkoord: “Wij vrezen voor eenheidsworst” 

Het provinciebestuur gaat op zoek naar 1 uitbater om de cafetaria’s van 7 verschillende provinciale domeinen open te houden. De concessieovereenkomsten met de huidige uitbaters lopen volgend jaar af. De provincie wil niet langer 1 uitbater per domein, maar 1 voor alle 7. 

Meer krantenkoppen in België

Vaticaan noemt geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap “ernstige bedreiging voor menselijke waardigheid”

Het Vaticaan roept geslachtsveranderende operaties en draagmoederschap uit tot “ernstige bedreigingen voor de menselijke waardigheid”. Daarmee worden ze, net zoals euthanasie en abortus, gezien als praktijken die Gods plan voor het menselijk leven schenden. Ook armoede, oorlog, mensenhandel en gedwongen migratie vormen volgens het Vaticaan bedreigingen voor de menselijke waardigheid.

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de

Lees meer »

Omstreden nieuwbouwproject in Knokke-Heist stuit op protest: “Overtuigd dat project woondroom van tientallen gezinnen kan waarmaken”

Projectontwikkelaar ION wil langs de Heistlaan in Knokke-Heist een nieuwbouwproject realiseren met 117 appartementen. 40 procent daarvan zou bestemd zijn voor betaalbaar wonen. En toch stuit het project op protest. Daarom lichtte de ontwikkelaar de plannen toe aan de buurt. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons project ervoor kan zorgen dat tientallen gezinnen hun woondroom in Knokke-Heist kunnen waarmaken”, zegt

Lees meer »

Opmerkelijke voorwaarde voor man (30) die Oudenburgse Chirogroep onder vuur nam met luchtdrukgeweer: “Maximum één pintje per dag”

Eind oktober 2021 nam A.V. (30) in Oudenburg een Chirogroep met een loodjesgeweer onder vuur tijdens een Halloweentocht. Een 17-jarige leider werd daarbij in de schouder geraakt. V. kreeg bij verstek een jaar effectief, maar na verzet wordt die straf nu opgelegd met uitstel onder voorwaarden. En daar zit een heel opmerkelijke tussen.
The post Opmerkelijke voorwaarde voor man (30)

Lees meer »

Nederlandse pastoor stapt op door lastercampagne: “Het begon toen ik de avances van een collega afwees”

Een jaar nadat hij onverwacht ontslag nam, zegt de Nederlandse ex-priester Frits Ouwens dat hij werd lastiggevallen door een andere pastoor die hem “op een zeer ongepaste en gênante manier zijn liefde had verklaard”. Maar omdat hij niet op die avances was ingegaan, begon hij een lastercampagne tegen hem. “Met de steun van de ‘bruine ridders’ binnen de kerk”,

Lees meer »

Marktkramers protesteren tegen genderongelijkheid in Mexico

Kleurrijke kraampjes vol sieraden en souvenirs vullen de trottoirs van Mexico-Stad. Maar de gezellige kraampjes voeren ook protest tegen de aanslepende genderongelijkheid in Mexico. De zogenoemde “Mercaditas Feministas” – oftewel “feministische markten” – verkopen stickers en slogans met boodschappen die vrouwenrechten verdedigen.

Lees meer »