Palestijnen lanceren opnieuw procedure om VN-lidstaat te worden

De Palestijnen, die sinds 2012 het statuut van waarnemer hebben bij de Verenigde Naties, hebben dinsdag officieel de procedure opnieuw gelanceerd om een VN-lidstaat te worden. Dat blijkt uit een brief van de Palestijnse VN-ambassadeur die persagentschap AFP kon inkijken.

 

Meer krantenkoppen in België

Noordzeelanden sluiten pact om Russische sabotage tegen te gaan

België slaat samen met vijf andere Noordzeelanden de handen in elkaar om de beveiliging van kabels, leidingen en energieparken in de Noordzee te verbeteren. “Sabotage zou onze energiebevoorrading, internetverbinding of bankverkeer zeer ernstig kunnen verstoren”, meldt minister van Noordzee Paul Van Tigchelt (Open VLD) dinsdag.

Lees meer »

VOK Oostende zet lente in met tweedehands- en plantenmarkt

De Oostendse vereniging VOK grijpt de start van de lente aan om op zaterdag 27 en zondag 28 april een rommel- en plantenmarkt te organiseren. Voor koopjes moet je binnenkort in Oostende zijn.
The post VOK Oostende zet lente in met tweedehands- en plantenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische game Baldur’s Gate 3 nu ook grote winnaar op Bafta Game Awards

Baldur’s Gate 3 van game-ontwikkelaar Larian Studios uit Gent is de grote winnaar geworden op de Britse Bafta Game Awards. Het spel verzilverde maar liefst 5 van de 10 nominaties op tijdens de prijsuitreiking, waaronder de hoofdprijs – die voor beste game – en de publieksprijs. Eind vorig jaar werd het spel van Belgische makelij in de VS al uitgeroepen

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Woordvoerder Israëlisch leger bevestigt dat aanval van Iran op Israël is begonnen: “Tientallen drones onderweg”

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft vanavond tientallen drones richting Israël gelanceerd. De spanningen in de regio lopen hoog op. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé”

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een hond van de buren alpaca Tikka van Sharon Schillewaert uit Ledegem doodgebeten. Alpaca Garam kwam er met enkele verwondingen vanaf, maar overleefde het wel. Het was al de tweede keer dat de hond een aanval op de dieren uitvoerde. “Er moet toch eerst niet nog iets ergers gebeuren vooraleer wordt ingegrepen?”,

Lees meer »

Worden huurinkomsten belast?

01:00 Met het betalen van de jaarlijkse onroerende voorheffing op uw vastgoed hebt u nog niet afgerekend met de fiscus. Investeringsvastgoed moet u ook elk jaar verplicht aangeven in uw belastingaangifte.

Lees meer »