Opnieuw kandidaat-burgemeester doodgeschoten in Mexicaanse stad

Kandidaat-burgemeester in de Mexicaanse stad Celaya, Bertha Gisela Gaytán (38), is doodgeschoten op de eerste dag van haar campagne. Daarmee is ze één van de minstens 22 kandidaat-burgemeesters die sinds september 2023 in Mexico zijn vermoord. “Een bedreiging voor de democratie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Kustreddingsdienst IKWV lanceert campagne ‘Graaf je eigen graf niet’ na incident met 12-jarige jongen in Nieuwpoort

De Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) herlanceert een campagne om te waarschuwen voor diepe putten op het strand. Dat doen ze nadat een 12-jarige jongen woensdagavond door de brandweer uit een twee meter diepe put bevrijd moest worden op het strand van Nieuwpoort. “We zijn erg geschrokken dat dit maar blijft gebeuren”, zegt An Beun van IKWV.
The post Kustreddingsdienst

Lees meer »

INTERVIEW. Vazquez en Angulo, de jokers van Anderlecht: “Het klikte meteen tussen ons”

“Als ik de titel win, zet ik een tatoeage van Anderlecht”, zegt Nilson Angulo. Luiz Vazquez lacht, maar maakt nog even voorbehoud: “Ik sluit het niet uit.” De Ecuadoriaanse winger en Argentijnse spits zien elkaar als twee broers bij Anderlecht. Een dubbelinterview voor het belangrijke duel tegen Union: hoe verliep als Zuid-Amerikaan hun integratie aan de cultuur bij paars-wit en

Lees meer »

Twintiger die met mes naar woning Brugse burgemeester trok, heeft cel verlaten: “Hij werkt aan zijn problemen in een instelling”

De 25-jarige man die in het voorjaar met een mes in zijn rugzak naar de woning van de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) trok, heeft de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. B.C. verblijft intussen al een tijdje in een psychiatrische instelling. Vermoedelijk volgt later een internering.
The post Twintiger die met mes naar woning Brugse

Lees meer »

Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland

In Bayreuth, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, zijn twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie laten weten. De twee, die ook de Duitse nationaliteit hebben, worden ervan verdacht sabotage-acties te hebben gepland met het doel de Duitse militaire steun voor Oekraïne te ondermijnen.

Lees meer »

Roma-speler Evan Ndicka aan de beterhand nadat hij plots onwel werd op het veld, Lukaku en co bezochten ploegmaat al in ziekenhuis

Beterschap voor Evan Ndicka (24). Nadat de verdediger van AS Roma onwel werd tijdens de match in Udinese en er plots bij ging zitten, was er even paniek. Op een draagberrie werd Ndicka van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Daar ging het gelukkig snel weer beter. Dat bevestigt AS Roma met onderstaande tweet. Na overleg tussen beide

Lees meer »

“Het is een wonder dat Anderlecht steeds weer wegkomt met voetbal dat soms gewoon niet goed genoeg is”

Anderlecht heeft de macht gegrepen in de Champions’ Play-offs. Paars-wit is de nieuwe leider na een zege tegen Union, maar sprankelen deden de tot tien herleide Brusselaars echter (opnieuw) niet, zo vond Marc Degryse. “Anderlecht drijft puur op rendement. Het wil de titel en de manier waarop doet er niet toe.” Onze huisanalist ziet ook dat “alle rust weg is”

Lees meer »

Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd

Celine Weydts en Delphine Bettens zijn met hun organisatie Controlife verhuisd van de Evangelieboomstraat naar de Waregemstraat. De doelstellingen blijven dezelfde: enerzijds mensen begeleiden die willen afvallen, kracht opbouwen en op gewicht blijven en anderzijds allerlei toffe avontuurlijke activiteiten en sportkampen op het getouw zetten voor jong en minder jong.
The post Celine en Delphine van Controlife zijn verhuisd appeared

Lees meer »