Opnieuw kandidaat-burgemeester doodgeschoten in Mexicaanse stad: “Kans bestaat dat politici afspraken maken met georganiseerde misdaad”

Kandidaat-burgemeester in de Mexicaanse stad Celaya, Bertha Gisela Gaytán (38), is doodgeschoten op de eerste dag van haar campagne. Daarmee is ze één van de minstens 22 kandidaat-burgemeesters die sinds september 2023 in Mexico zijn vermoord. “Een bedreiging voor de democratie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Een nieuw seizoen van ‘Nonkels’, een nieuw huis én een cat cam: de toekomst lacht Rik Verheye tegemoet

Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z’n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken

Lees meer »

IN BEELD. Het ene verrassingsoptreden na het andere en grote liefde tussen Taylor Swift en Travis Kelce op Coachella

Het bekendste muziekfestival van de Verenigde Staten pakt dit jaar weer uit met de grootste artiesten, opvallende outfits én een hele hoop verrassingsacts. Celebs zijn er bovendien niet enkel te spotten op de podia. Je kan er zomaar Taylor Swift en haar grote liefde Travis Kelce tegen het lijf lopen, zo blijkt. Dit en meer viel op tijdens het eerste

Lees meer »

“Het is een wonder dat Anderlecht steeds weer wegkomt met voetbal dat soms gewoon niet goed genoeg is”

Anderlecht heeft de macht gegrepen in de Champions’ Play-offs. Paars-wit is de nieuwe leider na een zege tegen Union, maar sprankelen deden de tot tien herleide Brusselaars echter (opnieuw) niet, zo vond Marc Degryse. “Anderlecht drijft puur op rendement. Het wil de titel en de manier waarop doet er niet toe.” Onze huisanalist ziet ook dat “alle rust weg is”

Lees meer »

KIJK. Chaos breekt uit in Georgisch parlement: debat over wetsvoorstel leidt tot vechtpartij

Er is vandaag een gevecht uitgebroken tussen parlementsleden in het Georgische parlement. De vechtpartij ontstond tijdens een verhit debat over de herinvoering van het controversiële wetsvoorstel over “buitenlandse agenten”. Toen in het parlement de debatten over het nieuwe wetsontwerp van start gingen, kregen verschillende parlementsleden midden in de zaal ruzie. Beelden tonen aan hoe chaos uitbreekt nadat een parlementslid een

Lees meer »

Mirakel of oerdegelijke bouwkunsten? Kapel in Kasterlee kan nog heropgebouwd worden nadat bestelwagen erin rijdt

Ondanks de vele scheuren en brokken na een aanrijding door een bestelwagen kan de Heilige Familiekapel aan Hoeven in Kasterlee toch nog heropgebouwd worden. Het stabiliteitsonderzoek blijkt gunstig te zijn en het gemeentebestuur laat nu een kostenraming opmaken voor een volledig herstel van de kapel. Op de vernielde bezinningsplek tegenover de kapel wordt maandag een expertise uitgevoerd.

Lees meer »

Volkswagen werd jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die Paper Trail Media, Der Spiegel en ZDF deelden met Knack en andere mediapartners van #Hidden Front, een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa. Hackers konden bij de Volkswagen-groep liefst 19.000 bestanden buitmaken, met onder meer informatie over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Lees meer »

Verdediger Neal Joris probeert met SK een barrageplaats te ontlopen: “De laatste weken veel vreemde uitslagen”

In tweede provinciale A proberen Daring Brugge, SK Snaaskerke en FC Lissewege de barrageplaats te ontlopen. Voor Lissewege is dat minder belangrijk dan voor de andere teams, want de club herbegint in vierde. Snaaskerke kwam vorige zondag thuis tegen rechtstreeks concurrent Daring Brugge niet verder dan een scoreloos gelijkspel. “We speelden een zo goed als perfecte match”, verrast verdediger Neal

Lees meer »